Vuoden teko 2015 -huomionosoitus Jarmo Niemiselle

J Nieminen 2015 kuva PetriAsikainen

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka myönsi Vuoden teko 2015 -huomionosoituksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Jarmo Niemiselle, tunnustuksena hänen ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnastaan Helsingin ja erityisesti sen saaristoluonnon sekä viheralueiden säilymisen puolesta. Niemiselle luovutettiin kunniakirja ja kukat Helkan syyskokouksen yhteydessä 26.11.2015.
(Valokuvassa Jarmo Nieminen Petri Asikaisen kuvaamana)

Helkan puheenjohtaja Veijo Lehdon myöntöpuhe Helkan syyskokouksessa valottaa vielä tarkemmin Niemisen ansioita: ”Helka ry:n Vuoden teko 2015 -huomionosoitus myönnetään Jarmo Niemiselle. Hän on toiminnallaan paneutunut erityisesti ympäristö- ja enrgiakysymyksiin, kaavoituspolitiikkaan, kaupunki-infran rakentamiseen sekä sen kunnossapitoon. Hän on tunnettu myös erityisesti Santahaminan säilyttämisen puolesta. Hänen kirjansa Aarresaaret valittiin vuoden 2014 luontokirjaksi ja hänet tunnetaan paitsi kirjoistaan, myös hänen järjestämistään kesäisistä luonto- ja kulttuurihistoriallisista retkistä. Niemisen retkillä ja luennoilla kuulijat saavat erinomaisen käsityksen Santahaminan merkityksestä sekä Helsingin saariston ja metsien luontoarvoista ja merkityksestä. Näillä perusteilla Helka ry:n hallitus on nimennyt Jarmo Niemisen Vuoden teko 2015 huomionosoituksen saajaksi.”

J Nieminen Helkan Vuoden teko 2015             Jarmo Nieminen Helkan kunniakirjan ja onnittelukukan kera.

Aiempina vuosina Helkan Vuoden teko -huomionosoituksen ovat saanet:
– v. 2011: Suomen Somaliliitto ry, tunnustuksena sen esimerkillisestä toiminnasta lähiyhteisön kehittämiseksi yli kulttuuristen rajojen itäisessä Helsingissä.
– v. 2012: Dodo ry, tunnustuksena sen ansiokkaasta toiminnasta kaupunkiviljelykeskuksen ja yhteisöllisen kohtaamispaikan, Kääntöpöydän, perustamiseksi Keski-Pasilaan, sekä sen innovatiivisesta toiminnasta kaupunkitilojen väliaikaiskäyttöjen kehittämiseksi.
Vuosina 2013 ja 2014 huomionosoitusta ei myönnetty.

Vuoden teko -huomionosoituksen lanseeraamista edeltävinä vuosina Helkan kunniakirja on myönnetty
– v. 2009: Heikki Tervahatulle, tunnustuksena esimerkillisestä kansalaisaktiivisuudesta Helsingin asukkaiden hyväksi tontinvuokra-asiassa v. 2008-2009. Erityismaininnan ansaitsevat perusteellinen taustatyö ja asukkaille järjestetyt monet tiedotustilaisuudet.
– v. 2010: Enter ry:lle, tunnustuksena ansiokkaasta vertaistoiminnalla tuotetusta ikäihmisten tietotekniikkaopastuksesta Helsingissä.