Helsingin ensimmäiset kaupunkipolut avautuivat Vuosaaressa!

Kaupunkipolut tarjoavat kolme matkaa Vuosaareen. Polkujen reitit on merkitty karttaan ja reittien varrelta on poimittu 112 kohdetta. Kustakin kohteesta kerrotaan tietoja ja tarinoitakin. Näkökulmina ovat historia, kulttuuri, arkkitehtuuri, geologia, biologia, nykypäivä ja tulevaisuus. Polkujen tarkoituksena on lisätä kaupunginosatuntemusta. 
Tule mukaan syksyn kaupunkipolkukävelyille:
16.9.
(Pohjois-ja Keski-Vuosaari), 17.9. (Kartano-Aurinkolahti) ja 20.9. (Kallahti-Aurinkolahti)!

Polkukierrokselle pääsee aloittamalla tutustumisen aineistoon netissä. www.vuosaari.fi. Verkkoaineistosta voi tulostaa kartan, haluamansa kohteet ja lähteä kävelylle! Elämyksiä voi kokea myös nettikierroksella. Tekstit ja kuvat auttavat näkemään kohteen uudessa valossa. Aineisto internetissä takaa sen, että Vuosaareen voi tutustua kuka tahansa ja missä päin maailmaa vaan. Polut soveltuvat yhtä hyvin täällä pitkään asuneille, tänne muuttaneille kuin muuttoa suunnittelevallekin. 
Myös koulut voivat käyttää aineistoa opetuksessaan.

Vuosaari on Helsingin laajin kaupunginosa. Vuosaaren asukasmäärä on nyt 32 956, kun se vielä vuonna 1988 oli 14 000. Kaupunkipolut vahvistavat asukkaiden tietämystä kaupunginosastaan. Vuosaaren polkuhankkeen suojelijana on ylipormestari Jussi Pajunen.

Vuosaaren kolme kaupunkipolkua ovat:

Pohjois- ja Keski-Vuosaari, kohteita 45 ja reitin pituus yli kuusi kilometriä.
Kallahti-Aurinkolahti, kohteita 35 ja reitin pituus yli viisi kilometriä.
Kartano-Aurinkolahti, kohteita 32 ja reitin pituus noin viisi kilometriä.

Vuosaaren kaupunkipolut ovat Helsingin ensimmäiset. Vielä tämän syksyn aikana Vuosaari-Seura järjestää opastettuja polkukierroksia seuraavasti: 
 
Pohjoinen ja Keski-Vuosaari, lauantaina 16.9. klo 10.00, kokoontuminen Ilveskorvenpuistossa.
Kartano-Aurinkolahti, sunnuntaina 17.9. klo 13.00, lähtö Vuotalon edestä
Kallahti-Aurinkolahti, keskiviikkona 20.9. klo 17.00, lähtö Vuotalon edestä
Tule mukaan ja löydä uutta Vuosaaresta!

Nordsjö-samfundet ordnar guidad fotvandring på svenska.
Stadsstigen Nordsjö gård-Solvik, lördagen den 23.9 kl.13.
Start från Nordhuset.  (med Bjarne Nitovuori)

Polkuaineistoa on tarkoitus täydentää vuosaarelaisten tiedoilla ja muistoilla. Yhteinen muistelutilaisuus järjestetään torstaina 28.9. klo 18 -20 Vuotalolla. Ja toinen muistelutilaisuus tiistaina 3.10.2006 klo 18-20 Vuotalolla.

Tarkoitus on, että kaupunkipolut-idea leviää myös muihin Helsingin kaupunginosiin. Malminkartano on aloittamassa vastaavaa hanketta.

Polkuaineisto on tuotettu pääosin talkootyönä. Olemme saaneet yritysrahoitusta hankkeen nettiversion tekniseen ja visuaaliseen toteutukseen. Hankettamme ovat tukeneet Paulig Oy, Strax-konsultit Oy, Asuntosäätiö, Helsingin seurakuntayhtymä, Kiinteistömaailma Vuosaari, Lohja Rudus Oy Ab, YH-Suomi Oy, Rakennuslehti Oy, Vuosaaren Sataman tiehanke, Graafinen suunnittelutoimisto Rchinoceros, Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja Terve ja Turvallinen kaupunki,
sekä lisäksi Helsingin Kaupunginosayhdistysten liitto Helka, Suomen Kotiseutuliitto ja Vuosaaren kirjasto.

Polkuaineistoon voi tutustua internetissä: www.vuosaari.fi.
Aineistosta on tehty myös lyhennelmät englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja ruotsiksi.
Kallahti-Aurinkolahti-polku on toimitettu ruotsiksi kokonaan. Kahden muun polun ruotsinnos tulee syyskuun loppuun mennessä.