Helsingin kaupunginosat haastettu mukaan Kävelykipinä-kampanjaan!

Kulosaaren kävelijöiden Tuomo Jantunen kävelyä vetämässä

Kulosaaren Kävelijät haastaa kaikki Helsingin kaupunginosat mukaan Kävelykipinä-kampanjaan! Kampanja haastaa yhdistykset, kunnat ja yritykset järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kilometrejä 4.-25. toukokuuta kaikkialla Suomessa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan iästä ja kunnosta riippumatta. Haasteen takana ovat Suomen Latu ja Tahko Pihkala-seura ja sen mukana muistellaan Suomen tasan 80 vuotta sitten voittamaa Suomi-Ruotsi -maaottelumarssia. Tapahtuman jälkeenkin kävelyä kannustetaan jatkamaan koko kevät, kesä ja syksy!

Kävelykipinä-tempauksen yhteydessä on avattu kävelyreittejä, joilla voi patikoida omaan tahtiin ja samalla testata kävelykuntoaan katsomalla kellosta aikaa. Halutessaan voi miettiä, kuinka kovaa pitää kulkea, jos tavoitteena on sama aika kuin 80 vuoden takaisessa Maaottelumarssissa. Yksi reiteistä on Helsingin Paloheinässä. Oheisena linkki Paloheinän reitin kävelleille.

Kävelykilometrit voi jokainen (joukkue tai yksilö) kirjata lisäksi HSL:n verkossa isännöimään leikkimieliseen ”Kävelykilometrikisaan”, joka jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Se on sekä yksilöille että joukkueille suunnattu kilpailu, jossa kirjataan kilometrejä ja/tai minuutteja ajanjaksolla 1.5. – 31.10.2021. Yksi joukkueista on Kulosaaren Kävelijät. Tämä joukkue on kulkenut jo noin 1000 km ja haastaa nyt kaikki Helsingin kaupunginosat mukaan! Tärkeintä ei ole vauhti vaan se, että lähtee liikkeelle. Jos osallistut yksin, tulee Kilometrikisa-alustalle perustaa ”yhden hengen joukkue”. Ja esimerkiksi kaupunginosayhdistys voi perustaa useamman hengen joukkueen.

Materiaalipaketti kävelytempausten markkinointiin löytyy oheisen linkin kautta.

Kirjoitus on laadittu Kulosaaren kävelijöiden Tuomo Jantusen lähettämän viestin pohjalta.

Suomi-Ruotsi-maaottelumarssijoita vuosikymmenten takaa
Suomi-Ruotsi-maaottelumarssijoita vuosikymmenten takaa