Päätöstiedote 3/2020

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 03/2020

Järjestimme Helkan hallituksen kokouksen 19.5.2020 ensi kertaa etäyhteyksin. Kokous sujui mainiosti ja voimme suositella etäkokouksia myös kaikille jäsenillemme! Aloitimme keskustelulla sääntöjen päivittämisen tarpeista ja sääntötyöryhmän nimeämisestä. Konkretiaa on luvassa aikaisintaan syyskokouksessa 2020. Nimesimme Kotiseutuliiton valtuustoon seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi (2021-2022) hallituksesta vpj Elina Kultarannan ja Keijo Lehikoisen, joka on toiminut valtuustossa jo yhden 2-vuotiskauden.

Päätimme järjestää Helkan kevätkokouksen etäyhteyksin, ma 8.6.2020 klo 18.00 alkaen. Kokouskutsut on lähetetty kaikille jäsenyhdistyksille 25.5.2020. Kutsu sisältää kaikki kokousasiakirjat ja alustavan ohjeistuksen. Järjestämme kokouksen Teams-sovelluksella ja siihen tulee ilmoittautua to-iltaan 4.6. menneessä oheisella sähköisellä lomakkeella.

Päätimme keskustelun jälkeen siirtää Helsingille kaavailtua asukastalojen resursoinnin kirjelmää tuonnemmaksi. Otamme kantaa kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalvelujen ”Helsingin luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelman 2020-2028 luonnokseen” määräaikaan 29.5. mennessä.

Kokouksen läsnäolijat kertoivat poikkeusajan kuulumisia. Monilla kokoustaminen on hiljennyt, mutta osa on kokoustanut etäyhteyksin. Paikallislehtien ahdinko ja festarien ja juhlien siirtämiset harmittavat, mutta myönteistäkin on ollut, esim. eri alueilla toteutetut musiikilliset parveketempaukset sekä ulkoilun lisääntyminen omissa kaupunginosissa ja muissakin. Myös some-läsnäoloa oli lisätty aiemmasta onnistuneesti.

Kokoamme vielä yhden ajankohtaisaiheita sisältävän jäsentiedotteen ennen kesää. Muistutamme meneillään olevasta Kotiseutuliiton sähköisestä kyselystä ”Koronan vaikutuksen kotiseututoimintaan”, johon kannustamme kaikkia vastailemaan. Kysely löytyy oheisen linkin kautta.

Hallitus kokoontuu vielä kerran ennen kesää etäyhteyksin, tiistaina 9.6. Sitä ennen toivomme tapaavamme mahdollisimman monen teistä etänä järjestettävässä kevätkokouksessa 8.6.!

Toivotamme kaikille jäsenyhdistyksillemme mitä parhainta vointia lisääntyvän auringon ja lähestyvän kesän myötä!

29.5.2020 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes
puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p. 0415222071