Helsinki-päivän tapahtumahaku jatkuu 31.3. saakka

hki paiva kuvituskuva

Onko sinulla idea tapahtumasta, joka pitäisi toteuttaa Helsinki-päivänä? Helsinki-päivän tapahtumahaku jatkuu 31.3. saakka, johon mennessä voi lähettää ohjelmaehdotuksia. Helsinki päivää juhlitaan perinteisesti taas ensi kesänä perjantaina 12.6.2015. Tuttuun tapaan kaupunki on täynnä erilaisia tapahtumia, joiden järjestämiseen osallistuvat erilaiset yhdistykset, seurat, järjestöt ja aktiiviset kaupunkilaiset.

 

Pääsääntöisesti rahallista tukea ei jaeta, mutta esim. viime vuonna jaettiin 10 ensimmäisenä ilmoittautuneelle kaupunginosayhdistykselle aamukahvirahaa Helsinki-päivän aamukahvitapahtumien järjestämiseen (200 euroa per yhdistys). Helsinki-päivän kaupunginosatapahtumat voivat päästä mukaan kaupungin Helsinki-päivän viralliseen viestintään, jos niistä ilmoitetaan ajoissa. Helsinki-päivän ohjelmaehdotuksia ja -ideoita voi lähettää suoraan tapahtuman tuottajalle: marianne.saukkonen[at]hel.fi – 31.3.2015 mennessä.

Helsinki-päivän tapahtumat ovat kaikenkirjavia. Päivän moninaiseen tarjontaan mahtuu suuria ja pieniä tapahtumia. Ne voivat olla musiikkiesityksiä, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia, ohjelmaa lapsille tai vaikkapa vanhuksille. Kaikki ehdotukset ja ideat ovat tervetulleita!

Mikä on Helsingin Markkinointi Oy? Se korvaa 1.4.2014 alkaen lakkautetun Helsingin tapahtumayksikön. Yleisissä tapahtumakonsultaatioasioissa uusi taho palvelee ensisijaisesti sähköpostilla eventoffice[at]hel.fi ja puhelimitse ti ja to klo 10-15, p. 09 310 36815.
Lisätietoa netin kautta: www.visithelsinki.fi/ammattilainen/tapahtumajarjestajat
Vinkkejä/ohjeita ulkoilmatapahtumiin:
http://www.hel.fi/www/hkr/fi/luvat/tapahtumat-ja-promootiot/ulkoilmatapahtumat

Ennakkotietoa Helsingin Markkinointi Oy:n torstaina 9.4. järjestämästä tapahtumaseminaarista: seminaarissa pureudutaan monipuolisin ja mielenkiintoisin puheenvuoroin tapahtumajärjestämisen haasteisiin ja kerrotaan, mitä Helsinki tekee, jotta kaupungista tulisi yhä toimivampi ja hauskempi. Seminaarissa kerrotaan syksyllä 2014 perustetun matkailu- ja tapahtumatyöryhmän toiminnasta, Suomi 100v. hanke esittäytyy ja key note –puheenvuoron pitää Patrick ”Pata” Degerman. Tapahtumaseminaarissa tavataan myös Mato Valtonen, joka haastaa puhujat ja tekijät innostumaan, kohtaamaan ja juttelemaan päivän aiheista monelta eri suunnalta. Tarkempaa tietoa lähempänä tapahtumaa.