Helsinkipäivään 11.-12.6. voi hakea tapahtumarahaa 15.4. saakka!

Helsinki-päivä 11.-12.6.2022
Helsinki-päivä 11.-12.6.2022

Ilmoititko jo tapahtumasi mukaan Helsinki-päivään? Kaupunki etsii erilaisia tapahtumia juhlistamaan Helsingin syntymäpäivää, jota vietetään tänä vuonna 11.-12.6. Tapahtumille voi hakea 100 – 4000 euron suuruista tuotantorahaa vielä 15.4. saakka! Helsinki-päivän ohjelmaan ovat tervetulleita kaikenlaiset tapahtumat eri puolilla kaupunkia ja kaikkina vuorokaudenaikoina. Oman tapahtumansa voi ilmoittaa mukaan tapahtumakokonaisuuteen sähköisellä lomakkeella aina 22.5. saakka helsinkipaiva.fi sivuston kautta. Viikonloppu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden toteuttaa valoisia kesäöitä hyödyntäviä tapahtumia, ja kaupunki toivoo mukaan myös uusia Helsingin yötä elävöittäviä ideoita.

Helsinki-päivän ohjelmaan hyväksytään mukaan maksuttomat tapahtumat, jotka eivät ole aatteellisia tai kaupallisia. Haku tapahtuu siis osoitteessa helsinkipaiva.fiTapahtumien toteuttamiseen voi halutessaan hakea tuotantorahaa 15.4. saakka samalla lomakkeella tapahtuman ilmoittamisen yhteydessä.

Tuotantorahaa voi hakea 100–4000 euroa tapahtumaa kohti: tuotantokuluihin kuten infraan, materiaalikustannuksiin tai taiteilijapalkkioihin – mutta ei markkinointikuluihin. Tuotantorahan saajat päättää erilaisista helsinkiläisistä koostuva Helsinki-päivän raati – valinnoista ilmoitetaan hakijoille 30.4. mennessä. Raadin valinnoissa huomioidaan Helsinki-päivän ohjelman kokonaisuus ja jakautuminen tasaisesti ympäri kaupunkia, vastuullisuus ja saavutettavuus sekä uudenlaiset tapahtumasisällöt (etenkin yötapahtumat), erilaisten kävijäryhmien huomioiminen ja tapahtuman terveysturvallisuus. Raati pidättää oikeuden myös määrittää myönnetyn tuotantorahan suuruuden. 

Helsinki-päivän tapahtumakokonaisuus toteutetaan kesäkuussa mahdollisesti voimassa olevia koronarajoituksia noudattaen. Kannattaa suosia esim. ulkotapahtumia tai tilaisuuksia, joiden yleisöä on tarvittaessa mahdollista rajata pienemmäksi. Myös virtuaalisia tai hybriditapahtumia voi ilmoittaa mukaan. 

Kysyttävää? Lisätietoja antaa: Marianne Saukkonen/ Vastaava tuottaja
marianne.saukkonen [ät] eventshelsinki.fi tai p. 040 3347148.