Ihanuutta ja ihan uutta Malmin päivillä 23. – 24.5!

Malmin keväinen kaupunginosatapahtuma Malmin päivät on tänä vuonna taas kaksipäiväinen 23.- 24.5! Perjantaina tanssitaan, lauantaina ollaan ihan pihalla eri puolilla Malmia ja nautitaan taimista, taiteesta, teatterista ja taloista!Malmin päivien ajantasainen ohjelma on osoitteessa: www.kaupunginosat.net/malmi

Perjantaina 23.5. tanssitaan klo 19 virkistyskeskuksessa malmilaisen tanssiorkesteri Kangastuksen johdolla noin klo 20 saakka. Paikalle toivotaan jo klo 18 malmilaisia kertomaan kokemuksia tanssipaikoilta ennen ja nyt.

Lauantaina Malmin päivät alkavat kymmeneltä Malmin virkistyskeskuksessa, monipuolinen ohjelma jatkuu yhteen. Pellekaija Pum lehahtaa paikalle klo 11. Pohjois-Helsingin musiikkiopiston nuoret soittavat, poliisi esittäytyy, Kotyn tanssiryhmä tanssii itämaisia tansseja. Kunnon kesäjuhlien tapaan hanuristi Taito soittaa keväisiä kappaleita, kahviosta saa herkkuja ja makkaraakin grillataan. Malmi-Seura on päivien pääjärjestäjä, mutta muutkin järjestöt esittäytyvät. Piharakennuksessa opastetaan kädestä pitäen tekemään matkatuhkis tai biojätepussi.

Vihervuoden 2008 hengessä kansallisena puutarhapäivänä 24.5. on virkistyskeskuksessa lisäksi mahdollista pelata Taimienvaihtopörssissä (tuo taimet ruukuissa, joihin kasvin nimi merkitty) ja tehdä löytöjä Puutarhakirppiksellä (ylimääräiset ruukut ja puutarhatyökalut kiertoon), hankkia kesäkukkia ja -taimia myös istutettuina (mullat ja salaojasorat paikalla maksutta) sekä saada pihasuunnitteluneuvontaa ja viherhuonetietoa. Monenlaiset pelargoniat esittelee Sari Kunnas-Mäkinen Hyötykasviyhdistyksestä.
Asiantuntijoiden puolen tunnin mittaiset tietoiskujen aikataulu:
10.15- Kerää roska päivässä! Tuula-Maria Ahonen, Roska päivässä –liike 10.45- Puiden merkitys kotipihassa, toiminnanjohtaja Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura ry
11.15- Pihasyreeni – monimuotoinen kulttuurikasvi, puutarha-agronomi, MMM Laura Hauta-aho
11.45- Kotipuutarhan biologinen kasvinsuojelu, toiminnanjohtaja Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura.

Malmin päivien merkeissä myös Malmin toimintakeskuksessa Kirkonkyläntien varrella pidetään ovet avoinna klo 10-14, paikalla mm. Esko ry ja viihdeorkesteri La Nostalgia, kahvitarjoilu. Novan kauppakeskuksessa Malmin päiviin liittyvää ohjelmaa, mm. kirjailijavierailuja.

Pukinmäen taidetalon nuoret esittävät Malmitalon juhlasalissa klo 14 näytelmänsä Olgan yövieras. Esiintyjien nuoruudesta huolimatta näytelmä on tarkoitettu lähinnä aikuisille. Viiden euron hintaisia lippuja saa ovelta.

Ylä-Malmille kävelemään
Iltapäivällä siirrytään Ylä-Malmille. Malmin päivien opastetulla kävelykierroksella tutustutaan muutamaan merkittävään malmilaiseen rakennukseen ja niiden vaiheisiin. Kohteina ovat Malmin kirkko, Malmin sairaala, Malmin työväentalo, Solhem eli Svenska ungdomsföreningenin talo. Kierroksella kerrotaan myös sairaala-alueen tulevasta uudistuksesta ja S-marketin tulevaisuudensuunnitelmista. Solhem edustaa Malmilla Euroopan rakennusperintöpäivien tämän vuoden teemaa nuorisoseurantaloja. Kierroksen vetäjänä on Aarne Laurila. Kokoontuminen kävelylle on Malmin kirkon pihalla klo 14.