Jäsenhankintaa ja verkostoitumista Naapurikahveilla!

Naapurikahveilla pääsee tutustumaan omaan kaupunginosaan ja sen toimijoihin (kuvituskuva: pixabay.com)
Naapurikahveilla pääsee tutustumaan omaan kaupunginosaan ja sen toimijoihin (kuvituskuva: pixabay.com)

Naapurikahvit-toimintamalli on menetelmä, jonka avulla on mahdollista löytää uusia jäseniä ja aktiiveja kaupunginosatoimintaan sekä verkostoida alueen uusia ja vanhoja asukkaita sekä muita toimijoita keskenään.

Menetelmästä koottu opas tarjoaa ohjeet ja materiaaleja Naapurikahvit-tilaisuuksien toteuttamiseen. Tavoitteena on sosiaalisilta verkostoiltaan tiiviimpi kaupunginosa, jossa uudet asukkaat ovat löytäneet paikkansa kaupunginosan sosiaalisissa verkostoissa ja kaupunginosayhdistykset ovat saaneet uutta puhtia toimintaansa. Tutustu Naapurikahvit-toimintamalliin oheisen linkin kautta ja hyödynnä ja sovella aineistoja vapaasti yhdistyksesi toiminnan kehittämisessä!

Metropolia-korkeakoulu koordinoi Naapurikahvit-hanketta ja se toteutettin Helsingin kaupungin asukasosallisuuden toiminta-avustuksella vuoden 2021 aikana. Naapurikahveja kokeiltiin muutamassa kaupunginosassa Helsingissä hankkeen aikana. Lauttasaari-Seura järjesti virtuaalisia naapurikahvit-tilaisuuksia ja Konala-Seura järjesti kasvokkaisen tilaisuuden.