Jokaisen Oma Ympäristö (JOY) – Kulttuuriympäristökampanja 2010 nyt nettisivuilla ja Facebookissa

JOY Jokaisen Oma Ympäristö – Kulttuuriympäristökampanja 2010 on saanut omat nettisivut ja on mukana myös Facebookissa. Nettisivujen osoite on www.joy2010.fi. Kampanja löytyy Facebookista hakusanoilla JOY Ympäristö. JOY-kampanjan suora Facebook-osoite. JOY-kampanja on kansalaisjärjestöjen yhteinen ponnistus, jonka tavoitteena on nostaa kulttuuriympäristön arvostus samalle tasolle luonnonympäristön arvostuksen kanssa. Samalla pyritään parantamaan kulttuuriympäristöä vaalivien järjestöjen, viranomaisten ja muiden tahojen yhteistyötä.

Kampanjaa koordinoi Suomen Kotiseutuliitto. Tavoitteena on muodostaa kansalaisjärjestöjen toimintaverkosto, jossa on mukana satoja tuhansia ihmisiä. Tällä hetkellä kampanjassa on mukana 48 liittoa ja järjestöä. Kampanjan kotisivujen tavoitteena on esitellä JOY-kampanjaa ja sen tavoitteita. Kampanja ja sen tueksi koottu sivusto kokoavat yhteen eri kansalaisjärjestöjen kampanjan merkeissä toteuttamia tapahtumia, toimintoja, hankkeita tai koulutuksia vuoden 2010 aikana. Mukaan ilmoittautuneet yhteisöt voivat tiedottaa sivustolla omista kulttuuriympäristöön liittyvistä hankkeistaan ja tapahtumistaan.

Facebookin kautta mm. kootaan lisätietoja kirjallisuudesta ja hyvistä linkeistä JOY-kampanjasivuille ja keskustellaan toimintamahdollisuuksista. Facebookin JOY-yhteisössä on jo mukana monia kulttuuriympäristöalan toimijoita mm. Museovirastosta ja ympäristöministeriöstä. Yhteisön yksi tarkoitus onkin parantaa kulttuuriympäristöä vaalivien järjestöjen, viranomaisten, yritysten ja muiden tahojen yhteistyötä.

Lisätietoja kampanjasta:
– Kotiseutuliiton pääsihteeri Lassi Saressalo,
puh. 050 590 2210, lassi.saressalo[at]kotiseutuliitto.fi
– Kotiseutuliiton viestintäsuunnittelija Tuija Tervolta,
puh. 09 612 63227, tuija.tervo[at]kotiseutuliitto.fi
www.joy2010.fi

Lisätietoja kampanjasta Facebookissa:
Liisa Lohtander, tiedottaja/hankesuunnittelija, Suomen Kotiseutuliitto,
puh. 09 612 63 225, liisa.lohtander@kotiseutuliitto.fi
Heikki Saarinen, järjestöpäällikkö, Suomen Kotiseutuliitto,
puh. 09 612 63 224, heikki.saarinen@kotiseutuliitto.fi