Kaivopuiston uusittua lehmuskujannetta juhlitaan mm. puistokävelyin su 29.8.

Helsingin vanhimpiin maisemapuistoihin kuuluvan Kaivopuiston itäosan kaksi vuotta kestänyt peruskorjaus on valmistunut. Uudistettu lehmuskujanne avataan juhlallisuuksien merkeissä sunnuntaina 29.8.2010. Puistokävelyt alkavat jo klo 11.00. Viralliset avaussanat lausutaan klo 13.00. Viimeinen puistokävely alkaa klo 15.00. Luvassa mm. historiallisia hahmoja, ateljeekuvausta, peruskorjauksen esittelyä, mehua ja leivonnaisia. Juhla pidetään Ison Puistotien eteläosassa – Tervetuloa!

Puistojuhlan ohjelma sunnuntaina 29.8.:

Puukävelyt klo 11 ja 15 – oppaina Täti Vihreä, arboristi ja puuasiantuntija
Historialliset kävelyt klo 12 ja 13.30 – oppaina historialliset hahmot, mm. kauppaneuvos Henrik Borgström, Victor Hartwall sekä ruhtinatar Jusupoff
– Avajaissanat klo 13.00
– Avajaisnauhan leikkuu n. 13.15
– Puiston peruskorjauksen esittely, projektinjohtaja Pentti Peurasuo, rakennusvirasto
– Ateljeekuvausta, Atelieri O. Haapala, kuvauta itsesi ja kaverisi edullisesti – historialliset asut sallittu!
– Mehua ja leivonnaisia
– Tilaisuus päättyy n. klo 16.00

Kaivopuiston merkittävin ja kaupunkikuvassa näkyvin toimenpide oli Ison Puistotien alkuperäisen lehmuskujanteen uudistaminen. Näin merkittävää, koko kujanteen uusintaa yhdellä kertaa ei Helsingissä ole aiemmin nähty.

Lehmuskujanteen uusimisen ja puiston puuston hoidon lisäksi työkohteina olivat Ison Puistotien ajorata, kevyen liikenteen raitit, puistoalue istutuksineen ja nurmikenttineen sekä Kaivohuoneen edusta ja Kylpylänaukio pysäköintialueineen.

Ison Puistotien kujanteessa on ollut alun perin 220 puuta, joista jäljellä ennen kunnostuksen käynnistymistä oli 77. Uusia puita istutettiin tässä remontissa 178.

Huonokuntoiset vesi- ja viemäriputket, sadevesijärjestelmä sekä muu kadun alla oleva tekniikka uusittiin. Myös muureja, käytävien reunuksia ja pinnoitteita sekä energiahuoltoa ja ulkovalaistusta uusittiin. Suurten yleisötapahtumien aikaiselle roska- ja käymälähuollolle on varattu tilaa puistosta.

Kaivopuistossa voi samana päivänä seurata myös pohjoismaiden suurinta seura- ja kääpiökoiratapahtumaa. Järjestäjänä Suomen kääpiökoirayhdistys ry.

LISÄTIETOJA:
Juhlasta: projektipäällikkö Elina Nummi, rakennusvirasto, puh. 050 388 1410
Remontista: projektipäällikkö Kari Harju, rakennusvirasto, puh. 310 64382