Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin – AIKA ON NYT! -tapahtuma ma 17.4. Oodissa

Millaiselta voisi näyttää laaja, etelästä pohjoiseen ja idästä länteen ulottuva, verkostomainen ja urbaani uuden ajan kansallinen kaupunkipuisto Helsingissä?
Millaiselta voisi näyttää laaja, etelästä pohjoiseen ja idästä länteen ulottuva, verkostomainen ja urbaani uuden ajan kansallinen kaupunkipuisto Helsingissä?

Tervetuloa kaikille avoimeen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin – AIKA ON NYT! -seminaariin ja tapahtumaan ma 17.4. klo 17.00-20.00! Paikkana on Keskustakirjasto Oodin Maijansali. Tapahtumassa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista aiheista:

  • Mitä voimme tehdä Helsingissä luontokadon pysäyttämiseksi, hiilinielujen ja luonnon hyvinvointivaikutusten vahvistamiseksi?
  • Entä kulttuuriympäristöjen suojelu?
  • Miten Helsingin kaupunginvaltuuston jo kolme kautta sitten hyväksymä aloite ja kaupunginhallituksen vuonna 2021 tekemä päätös kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta toteutetaan?

Ohjelmassa:

Tapahtuma klo 17.00 – 17.45
Asukasliikkeiden, luontojärjestöjen ja kaupunginosayhdistysten ”tori”. Aloitteita, videoita, verkostoitumista, ajankohtaisia -ja yllätyspuheenvuoroja. Mikä on kansallinen kaupunkipuisto?

Seminaari klo 18.00 – 20.00
– Tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen, LUKE, Kuinka turvataan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset kaupungissa?
– Ympäristöoikeuden professori Kai Kokko, Helsingin yliopisto, Luonnon monimuotoisuuden ja suojelun haasteet kaupungeille
– Arkkitehti Asko Takala, puheenjohtaja SAFA, Viheralueiden ja kulttuuriympäristöjen merkitys kaupunkisuunnittelussa
– Kaupunkitutkija Pekka Tuominen, Helsingin yliopisto, Asukkaiden osallisuus ja päätöksenteko

Kysymyksiä ja keskustelua

Kansallinen kaupunkipuisto kaupunkiympäristölautakunnassa – kutsuttuna Kokoomuksen, Vihreiden, SDP:n, Vasemmistoliiton, Perussuomalaisten ja RKP:n edustajat

Seminaarin yhteenveto

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan, kysymään!!

Tilaisuuden järjestävät: Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry, Helsingin kaupunginosayhdistykset ry, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry, Keskuspuistoryhmä ja Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike.

Tilaisuuden Facebook-tapahtuma.

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin!
Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin!