Kekrijuhlat Arabianrannassa la 7.11.

kuvaaja_tuukka_troberg_naytto.jpg
kuvaaja_tuukka_troberg_naytto.jpg

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys, Hyötykasviyhdistys ja Lasten ja nuorten puutarhayhdistys järjestävät jo toistamisen koko perheen Kekrijuhlat Annalassa (Hämeentie 154) ja Arabianrannan Rantapuistossa 7.11 ja kutsuvat kaikki juhlimaan muinaista kekriperinnettä. Kekrijuhla nostaa esiin suomalaisen sadonkorjuujuhlan jo unohtuneen perinteen. Paitsi sadonkorjuuta, kekrinä on perinteisesti juhlittu myös työvuoden päättymistä. Tervetuloa jättämään mennyt vuosi taakse!

Annalassa järjestettävissä pajoissa, myyteissä, mässäilyssä, ennustuksissa ja naamiaisissa kaikki, pienemmistä vanhimpiin pääsevat osalliseksi kekriperinteestä. Lopuksi lyhtykulkue vaeltaa Annalasta Arabianrannan rantatapuistoon seuraamaan suurta Tuliteatteri Flamman tuliesitystä. Esityksen huipennukseksi kekripukki ja menneen vuoden asiat poltetaan. Paras kekri-puku/ naamio äänestetään, tervetuloa mukaan ilakoimaan nuttu nurinpäin. Kulkueeseen voi tuoda mukaan myös oman lyhdyn.

Alustava ohjelma:

Annala (Hämeentie 154) 16.00 – 18:00: – Talismaanipaja- Lyhtypaja- Käpypukkipaja- Ennustusta – Nuttu nurinpäin -naamiaiset – Kerkitarinoita ja myyttejä- Kekrimässäilyä, mm. spelttirouhepuuroa, raparperikeittoa, makkaraa (otathan näihin rahaa mukaan)
18:00 Kekrikulkue lähtee Annalasta Arabianrannan rantapuistoon.
18:30 Tulishow ja Kekripukin polttaminen rantapuistossa

Pääjärjestäjät: Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys, Hyötykasviyhdistys ja Lasten ja nuorten puutarhayhdistys. Mukana järjestämässä ovat myös Nuoriasiainkeskus/Keskisen nuorisotyön yksikkö, Helsingin Kulttuurikeskus, Metropolia/Urbaani luovuus, Arabian peruskoulun vanhempainyhdistys, Taideoppilaitos Alfa Art ja Kääntöpaikka. Tapahtumaa tukevat Ravintola Olotila, Ravintola ja tapahtumakeskus Koskenranta ja Kauppakeskus Arabia.

Järjestelemään voit ilmoittautua osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com

Lisätietoa tapahtumasta: www.artova.fi

Tervetuloa vanhan ja uuden ajan väliin juhlimaan Kekriä!