Keskustelutilaisuus jätteenpoltosta to 8.11. klo 12-14

Suomen luonnonsuojeluliitto ja sen Uudenmaan piiri kutsuvat jäteaiheiseen keskusteluun: Estääkö jätteenpoltto luonnonvarojen kestävän käytön? — ratkaisevia jätelinjauksia tekeillä EU:ssa, Suomessa ja kuntatasolla. Tilaisuus järjestetään torstaina 8.11.2007 klo 12.00—14.30 osoitteessa Siltavuorenpenger 20 D, Helsinki. Tilaisuuden järjestämistä on tuettu ulkoministeriön EU-tiedotusmäärärahoin ja se on maksuton.

Jatkossa osa jätteistä saatetaan määritellä EU:ssa tuotteiksi ja mitättömälläkin hyötysuhteella toimivat polttolaitokset lukea jätteiden hyödyntämiseksi. Voiko seurauksena olla jätevyöry Suomen polttolaitoksiin esimerkiksi Pietarista? EU-maat velvoitetaan tekemään suunnitelma jätteiden synnyn ehkäisemiseksi. Jäävätkö Suomen tavoitteet alle arvostelun? Miksi jätteiden synnyn ehkäisy on laiminlyöty? Raaka-aineiden hinnan nousu jatkuu. Miten yhdyskuntajätettä riittää polttoon, kun kierrätys pitäisi kaksinkertaistaa ja jätteiden synnyn ehkäisyä edistää tehokkaasti?

Myös yleisön kysymyksiin paneelissa vastaavat: Olli Pahkala
ympäristöministeriöstä, Markku Salo Jätelaitosyhdistyksestä, Lassi
Hietanen Lassila & Tikanojalta ja Erja Heino Suomen luonnonsuojeluliitosta. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii toimittaja Ismo Tuormaa.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: ursula.immonen@sll.fi