Kierrätystehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla jälleen la-su 7.-8.5.!

kierratystehdas_2011.jpg
kierratystehdas_2011.jpg

Kierrätystehdas avaa ovensa Kaapelitehtaalla ensi viikonloppuna  jo neljättä kertaa! Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla la-su 7.- 8.5.2011, klo 10-17. (Os.:Tallberginkatu 1, Merikaapelihalli ja sisäpiha, ovet M1-M4). Ohjelmaan sisältyy mm. muotinäytöksiä, työpajoja ja energia-aiheinen seminaari. Tarkempi lavaohjelma oheisesta linkistä. Apua on luvassa myös joka kodin kevätsiivoukseen; ilmaistorille voi tuoda koko viikonlopun ajan käyttökelpoista tavaraa, ja sisäpihan keräyspisteet vastaanottavat sähkö- ja elektroniikkaromua. Kaikkiin tapahtuman osiin on vapaa pääsy!

Äitienpäiväviikonloppua on mahdollisuus viettää eko-designin ja kestävän elämäntavan merkeissä Kaapelitehtaalla. Tapahtuman Kauppatori kokoaa yhteen yrityksiä, jotka valmistavat uusiotuotteita ja uniikkikäsitöitä kierrätysmateriaalista. Tarjolla on mm. kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita, koruja sekä sisustus- ja luomutuotteita. Lavalla nähdään muoti- ja työnäytöksiä, sekä näytelmiä ja taiteellisia esityksiä.

Ohjelmaan kuuluu myös huippusuosittu Ilmaistori. Torille voi tuoda koko viikonlopun ajan käyttökelpoisia vaatteita leluja, kirjoja ym. kodin tarvikkeita. Mukaansa saa ottaa ilmaiseksi mitä haluaa. Sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspisteet sisäpihalla vastaanottavat ehjät ja rikkinäiset laitteet. Omaa luovuuttaan pääsee toteuttamaan Merikaapelihallin yläkerran työpajoissa, joissa voi askarrella ja ommella omia luomuksia kierrätysmateriaaleista. Lauantaina klo 11-15.30 luvassa on myös energia-aiheista asiaa. Kierrätystehdas ry ja uusiutuvaa energiaa markkinoiva Kraft&Kultur järjestävät “Pienen suuren energiaseminaarin”, jonka pääpuhujana kuullaan tietokirjailija Jussi Laitista. Laitinen kertoo mm. keinoista vähentää kodin energiakulutusta. Lisää seminaarista: http://www.kierratystehdas.fi/ohjelma/pieni-suuri-energiaseminaari/

Tehdas käynnistyy jo perjantaina 6.5. Veripalvelun verenluovutustilaisuudella. Luovuttamaan pääsee Kaapelitehtaan M2-aulassa klo 10-15. Kaapelilla on samana viikonloppuna paljon muutakin ohjelmaa, kuten kierrätysaiheinen Kyökin kautta-näyttely Hotelli-ja ravintolamuseossa ja Pekka Halosen akatemian opinnäytetyönäyttely Puristamossa.

Tapahtuman järjestää Kierrätystehdas ry yhteistyössä Kiinteistö Oy Kaapelitalon ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa.