Kierrätystehtaalla tavaranvaihtoa, designia ja tee-se-itse-työpajoja 25.-26.4.

Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa (Tallberginkatu 1, Helsinki. Ovet M1-M4) 25.-26.4.2009 järjestettävä Kierrätystehdas tarjoaa kävijälle Tavaratorin, Myyntitorin, Tietotorin, työpajoja, näytöksiä, näyttelyitä ja seminaareja. Mukana on yli 50 näytteilleasettajaa, kierrätys- ja ympäristöjärjestöjä sekä designyrityksiä. Uutuutena on Risain-kilpailu, johon yksityishenkilöt voivat osallistua omilla kierrätysdesign-luomuksillaan. Kierrätystehdas on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Kierrätystehdas järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2008, jolloin koko perheen ilmaistapahtuma keräsi Merikaapelihalliin yli 4000 kävijää. Tänä vuonna tapahtuma on osa valtakunnallista Nuukusviikkoa, jonka teemana on kulutuselektroniikka. Samana viikonloppuna Kaapelitehtaalla järjestetään myös Kestovaippayhdistyksen Hulinat sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin Ruutia-festivaali.

Kierrätystehtaan Tavaratori toimii "tuo tai vie" -periaatteella. Torille voi tuoda koko viikonlopun ajan käyttökelpoisia vaatteita, leluja, kirjoja ym. kodin tarvikkeita. Mukaansa saa ottaa mitä haluaa. Myyntitorilta löytyy mm. kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita, koruja, laukkuja sekä luomua ja reilunkaupan tuotteita. Tee-se-itse-työpajoissa voi esimerkiksi kokeilla romuveistosten tekoa tai askarrella äitienpäivälahjaksi korun. Tietotorilla esittäytyvät ympäristö- ja kierrätysjärjestöt.

Kierrätystehtaan yhteydessä järjestetään uusi Risain-kilpailu. Oletko joskus luonut jotain uutta vanhasta, vaikkapa kynttilänjalan metalliromusta, läppärilaukun piposta tai kauppakassin kurahousuista? Risain-kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin käsityönharrastajien uusiodesign-ideoita. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä vapaavalintaisen, mutta pienikokoisen kierrätysmateriaaleista valmistetun esineen 17.4. mennessä Kaapelitehtaalle. Kierrätystehtaan asettama raati valitsee voittajan, joka palkitaan tapahtumassa 25.4. Kaikki kilpailuun osallistuvat työt pääsevät näytteille Kierrätystehtaalle.

Lisätietoa ja tarkemmat osallistumisohjeet:
www.kierratystehdas.fi

Tapahtumasta tietoa antavat myös:
Tapahtuman tuottaja Lauri Helle, info@kierratystehdas.fi, 050 3096527
Kiinteistö Oy Kaapelitalo, tiedottaja Anni Syrjänen,
anni.syrjanen@kaapelitehdas.fi