Kotikaupunkipolut mobiiliin – maksuton koulutus 26.11.!

eMuseo-esimerkki
eMuseo-esimerkki

Helsingin kaupunginosissa kootuille kotikaupunkipoluille on tarjolla mahdollisuus mobiiliversioon ja seuraava koulutus aiheesta järjestetään to 26.11. klo 17.00 – 19.30.

Nimestään huolimatta (eMuseo) mobiilisovellukseen sopivat mainiosti juuri kotikaupunkipolkureitit ja muutkin mahdolliset kaupunginosan kävelykierrokset (esim. luonto-, arkkitehtuuri- ym. kierrokset). Yhdistykset voivat toteuttaa palveluun helposti mobiilioppaita haluamistaan reiteistä/kohteista. Oppaisiin voi liittää tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita.

Ilmoittaudu pian ”Miten teen oman mobiilioppaan” -verkkokoulutukseen, sillä siihen mahtuu ainoastaan 20 henkilöä! Jos haluat osallistua koulutukseen, täytä sähköinen ilmoittautumislomake su 22.11. mennessä.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti uusille eMuseo-palvelun tilaajille. Koulutukseen voi ilmoittautua max. 1 osallistuja per yhdistys. Koulutus järjestetään etäyhteydellä Microsoft Teamsissa, ja osallistujille lähetetään osallistumislinkki ja tarkempia tietoja ennen koulutusta. Osallistujat saavat tunnukset harjoitteluympäristöön, jossa voivat omatoimisesti harjoitella oppaan luontia. Koulutuksen päätteeksi on mahdollista esittää kouluttajalle kysymyksiä

Kannattaa huomioida, että palvelu, jossa aineistot sijaitsevat (eMuseo), maksaa Helkan jäsenyhdistyksille 80 €/vuosi (koska Helkan jäsenet kuuluvat Kotiseutuliittoon) – muille kustannus on 120 €/v. Vuosimaksu sisältää ylläpidon, tuen ja kehityksen. Koulutuksesta vastaa mobiiliopaspalvelua ylläpitävä Momeo Oy. Kannattaa tutustua etukäteen valmiisiin mobiilioppaisiin eMuseossa ja miettimään omaa mobiiliopastusta. Osoitteessa www.emuseo.fi voit tarkastella valmiita oppaita ja reittejä.

eMuseoita ylläpitäville toimijoille on myös Facebook-ryhmä.