Kutsu liikenne-teemailtaan 31.5.2005


Liikenne-teemaillan aiheena Jätkäsaaren suunnittelu

Jätkäsaaren rakentaminen vaikuttaa varsinkin eteläisen Helsingin liikenteeseen. Suunnittelu askarruttaakin kantakaupungin kaupunginosayhdistyksiä, ennen kaikkea Eteläistä suurpiiriä. Mittavan asukas- ja työpaikkamäärän aiheuttama läpiajoliikenne huolestuttaa syystäkin Jätkäsaaren naapurikaupunginosia. Monet väylät ja risteykset ovat ruuhkautuneita jo nyt ja alueen rakentuessa liikenteen määrä ja ruuhkaisuus lisääntyy, heikentäen liikenteen sujuvuutta. Lisäksi Jätkäsaareen ollaan sijoittamassa tiettyjä
naapurikaupunginosien palveluja (mm. liikuntapalveluja), joten toimiva pääsy Jätkäsaareen niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autolla, pyörällä tai kävellen on tärkeää. Eteläisen suurpiirin kaupunginosayhdistykset, mm. Töölö – Seura, järjestävät yhteistyöhankkeena HELKAn kanssa keskustelutilaisuuden, jossa voimme jatkaa Jätkäsaaren osayleiskaavaa ja aloitusaluetta koskevien mielipiteiden ”tuulettamista” sekä  keskustelun käymistä myös suunnittelualueen ulkopuolelle aiheutuviin muutoksiin. Jätkäsaaren suunnittelun vauhdikkaan etenemisen vuoksi tilaisuus järjestetään ennen kesälomia, jotta naapurialueiden näkökulmat saadaan mukaan suunnitteluprosessiin ajoissa.

Kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus järjestetään tiistaina 31.5.2005, klo 18.00 – n. 20.30 Kampin palvelukeskuksessa Salomonkatu 21.B, kerhohuone 3,  2.krs.

Liikenne-teemaillan sisältö:

– Tilaisuuden avaa HELKAn puheenjohtaja tekn. tohtori Aija Staffans
– Suunnitelmia selostamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat Jätkäsaaren projektipäällikkö, arkkitehti Matti Kaijansinkko ja liikennesuunnittelija DI Kaisa Lahti
– Erityisasiantuntija DI Antero Alku esittää valmistellun kommenttipuheenvuoron
– Kutsuttuina paikalla on myös kaupungin luottamushenkilöitä, mm. kaupunkisuunnittelulautakunnasta ja joukkoliikennelautakunnasta.

Tervetuloa mukaan!