Lasten taidepuisto nousee Helsinkiin elokuussa 2005

Helsingin Pikku-Huopalahteen nousee loppukesästä 2005 Suomen ensimmäinen lasten taidepuisto ”Flower Of Life”, eli ”Elämän Kukka”. Taidepuiston avajaisia juhlitaan 23.08.2005 klo 11.00. Puistosta tulee pysyvä osa Pikku-Huopalahden asuinaluetta.

”Elämän Kukka” taidepuistoidean äiti on taiteilija Sanna Karlsson-Sutisna. Hän on pyrkinyt tuomaan vanhojen kulttuurien perintöä osaksi arkea ja nyky taidetta. Karlsson-Sutisnan Siperiankuusesta veistelyt toteemit ja eläinhahmot, sekä lasiveistos elävöittävät Pikku-Huopalahtea; puistosta tulee kaikille avoin, virkistävä keidas, joka palvelee myös kaikkein pienimpia lapsia ja heidän vanhempiaan. Muita taidepuiston taiteilijoita ovat: Johanna Häiväoja ja Jan-Erik Andersson työparinaan kaupunginarkkitehti Erkki Pitkäranta. Taideteoksia on yhteensä 8-10 kpl. Elokuvaohjaaja Heikki Takkinen ohjaa lasten Taidepuistosta videon / lyhytelokuvan.

Tilkantorin läheisyyteen nouseva lasten taidepuisto on osa 3-osaista EU-hanketta ”Glitterbird”. Suomessa hanketta hallinnoi ”Siivet ry” – taidetta arkeen tuova yhdistys. Puistoa tukee mm. EU-hanke, Helsingin Kaupunki sekä Lohja Rudus. Lapsille suunnatuista innovaatioistaan palkittu Lappset Group valvoo, että puiston teokset täyttävät tarkat lasten puistolle vaaditut turvasäädökset. Mukana puiston suunnittelutyössä on myös H:gin kaupungin puutarhuri.

Taidepuistokysymyksiin vastaa taiteilija Sanna Karlsson-Sutisna, p. 041-533 5206.
Lisämateriaalia osoitteessa:
www.taidepuisto.karlsson-sutisna.com
www.siivet.org