Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolku avataan su 4.9.

Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolku avataan su 4.9.2011 Herttoniemen kirjastolla, os. Kettutie 8 C. Kello 12.00 järjestetään lehdistötilaisuus kirjaston kokoussalissa. Samalla julkistetaan kotikaupunkipolkua esittelevä vihko. Kello 12.30 luvassa ovat lyhyet avajaiset ja kaikille avoin opastettu tutustumiskävely, lähtö kirjaston edestä.

Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan kävelyretkelle, jossa
tutustutaan kotikaupunkipolun kohteisiin. Kävelyn kesto on noin 1,5
tuntia. Reitti kulkee pääosin hoidetuilla kaduilla ja ulkoiluväylillä,
mutta myös puiston puolella poiketaan sekä huom. noustaan entisen
hiihtomäen näköalapaikalle. Säänmukainen varustus ja tukevat kengät
jalkaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Tilaisuus on myös Euroopan rakennusperintöpäivien ohjelmassa

Kotikaupunkipolku on kartalle koottu kävelyreitti, joka esittelee kulkijalleen Länsi-Herttoniemen mielenkiintoisia paikkoja. Kotikaupunkipolkujen tarkoituksena on niin uusien kuin vanhojenkin herttoniemeläisten kotipaikkatuntemuksen lisääminen sekä asukkaiden kotiutumisen edistäminen. Taustalla on havainto, että Herttoniemen asukkaista on vastamuuttaneita vuositasolla jopa 16 %. Herttoniemi- seura pyrkiikin edistämään heidän kotiutumistaan monin tavoin, yhtenä niistä kotikaupunkipolkujen laatiminen.

Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolku löytyy verkosta osoitteesta www.herttoniemi.fi/kotikaupunkipolut. Nettiosoitteesta on saatavissa sekä reitin kartta että kohteiden lyhyet esittelyt numerojärjestyksessä. Lisäksi kirjastosta on saatavissa rajoitetusti esitevihkosta, joka avulla on helppo suunnistaa kohteesta kohteeseen. Vihkoa saa myös suoraan Herttoniemi-seuralta.

Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolulla on 33 kohdetta, joiden aiheina ovat muun muassa paikallinen luonto, historia, kulttuuri, kaavoitus, arkkitehtuuri ja tunnetut henkilöhahmot. Keskeinen piirre on eri aihealueiden yhdistäminen samaan kävelyreittiin kokonaiskuvan luomiseksi asuinalueesta. Kotikaupunkipolku soveltuu kaikkien kotikulmistaan kiinnostuneiden kuljettavaksi. Se sopii myös koululaisille kotiseututuntemuksen lisääjäksi tai vaikka työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. Kotikaupunkipolkujen käveleminen on lähiliikuntaa, joka aktivoi sekä kehoa että mieltä. Reitti muodostaa useita vaihtoehtoisia kokonaisuuksia, joiden pituus on yhteensä noin 5 km.

Nyt avattava, Herttoniemen ensimmäinen kotikaupunkipolku on Helsingissä kaikkiaan jo 16. vastaava kävelyreitti. Se liittyy Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry:n koordinoimaan kokonaisuuteen, johon kuuluvat polut löytyvät osoitteesta www.helka.net/kotikaupunkipolut.

Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolun julkaisee Herttoniemi-seura. Toimitustyön on tehnyt Pauli Saloranta apunaan seuran asettama työryhmä Seppo Hiltunen, Leeni Hurskainen, Erkki Merimaa, Henrik Nyholm ja Jukka Saaresto. Hanketta ovat tukeneet Helsingin Lähiöprojekti, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Museovirasto.

LISÄTIEDOT:

Erkki Merimaa, Herttoniemi-seura
puh. 050 570 2881
erkki.merimaa[at]kolumbus.fi
www.herttoniemi.fi

Pauli Saloranta, projektipäällikkö
puh. 050 568 6185
pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi
www.kotikaupunkipolut.fi