Lupsakka lohikäärme tarjoaa ystäviä ja vapaa-ajan ohjelmaa ulkomaalaisille

Jolly Dragon (vapaasti suomennettuna "lupsakka lohikäärme") on yhteisö, joka tarjoaa Helsingissä asuville ulkomaalaisille yhteisöllistä toimintaa. Yhteisön jäseninä on pääasiassa Suomeen työn vuoksi muuttaneita ulkomaalaisia. Joukossa on paljon suomalaisten kansainvälistyneiden yritysten henkilökuntaa. Myös suomalaiset ovat tervetulleita yhteisön toimintaan, jos kansainvälisyys ja ulkomaalaisten ystävien saaminen kiinnostaa.

Yhdistyksen missiona on pitää hauskaa yhdessä. Jolly Dragon’in ohjelmistossa on juhlien ja ravintolatapaamisten lisäksi muun muassa keilausta, squashia, frisbee-golfia, salsaa, mikroautoilua ja amerikkalaista jalkapalloa.

Idean kehittäjä ja toiminnan vetäjä on 31-vuotias atk-alan asiantuntija, irlantilainen Paul James. Jolly Dragon on toiminut runsaan kahden vuoden ajan. Jäseniä on yli 9000, suomalaisia ja ulkomaalaisia. Porukassa pärjää myös ihan pelkällä suomenkielellä. Jäsenten keski-ikä vaihtelee pääosin 25 ja 45 väliltä.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on korostanut työperäisen maahanmuuton tärkeyttä Helsingin kaupungin ja yritysten menestyksen kannalta. Helsinki ja Suomi tarvitsevat ulkomaalaisia osaajia. Tämän vuoksi on tärkeää, että ulkomaalaiset viihtyvät Helsingissä ja löytävät täältä ystäviä.

Pajunen on todennut ”Meidän on luotava ilmapiiri, joka saa tulijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi” (HU 8.10.06) ja lisää ”Meidän on panostettava palveluihin, jotka auttavat tulijoita asettumaan tänne ja viihtymään”.

LISÄTIETOJA
Jolly Dragon
Jolly Dragon TV:n uutisissa