Maunulassa pahoitellaan Keskuspuiston nakertamista

Pirkkolan metsään hallihanketta puuhaava yhtiö aloitti hakkuut varhain aamulla 10.11.2020. Kaupunkilaisten näkökulmasta asia on vielä oikeuskäsittelyssä kesken.

”Tässä on kyse enemmästäkin kuin vain yhdestä hakkuusta, on kyse kaupungin lähiluonnosta ja kaupunkilaisten kannan huomioimatta jättämisestä. Me olemme asukkaiden kannalla ja asukkaiden puolella”, toteaa Maunula-Seuran puheenjohtaja Hanna Temmes. ”Toimitaanko tässä todella kaupunkilaisten parhaaksi?”, hän jatkaa.

Helsingissä on viime vuosina syntynyt useita viher- ja metsäalueita puolustavia liikkeitä, jotka tuovat määrätietoisesti esiin kaupunkiluonnon ja -metsien korvaamattomia arvoja. Helsinkiläiset havahtuivat viheralueiden tärkeyteen ja ainutlaatuisuuteen viimeistään koronaepidemian tuoman poikkeustilanteen myötä. On havahduttu myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeyteen. Lähimetsästä on tullut kaupunkilaisten uusi olohuone, jota halutaan säilyttää ylläpitämään ja edistämään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Ja tietenkin myös luonnon itsensä tähden.

Tutustu Maunula-Seuran kokemukseen ja näkemykseen tilanteesta oheisen linkin kautta.

Tämän nettisivun kautta löytyy listaus Helsingin viheralueita puolustavista tahoista.