Moi!-napit liikkeellä CADDIES-projektin kohdealueilla

Median palstoilla ihmeteltiin talvella, miten tervetuliaiskahvit eivät kelpaa naapureille ja edes rappukäytävässä ei tervehditä. Saattaa olla, että kyse on kaupunkikulttuurin ja maaseudun tapojen yhteentörmäyksestä. Helka ry:n CADDIES-projektissa mukana olevissa kaupunginosissa ajatellaan kuitenkin toisin. Naapureihin ja kadulla vastaantuleviin alueen asukkaisiin tutustuminen halutaan tehdä entistä helpommaksi. Ratkaisuksi tähän syntyi hyvin yksinkertainen idea: mikset merkitsisi itseäsi henkilöksi, jota vieraampikin saa lähestyä. Katso Moi!-kampanjan juliste tästä.

Moi!-rintanappi antaa luvan puhutella

Tervehtimiskampanja alkoi 28.4. järjestetyssä Kannelmäki Sykkii -tapahtumassa Kanneltalolla ja jatkuu toukokuussa muilla CADDIES-projektin kohdealueilla. Kaupunginosatapahtumissa tehdään rintanappeja, joiden avulla on helppo tunnistaa tutustumiseen halukkaat asukkaat. Tapahtumiin osallistujat saavat joko valmiin ”moikkaus”-napin tai voivat prässätä tekstin nappiin itse. Tarjolla on myös tekstivaihtoehtoja eri kielillä, sillä kampanjassa halutaan korostaa kaikkiin alueen asukkaisiin tutustumista.

Aiheesta lisää myös Radio Helsingissä (17.5.2010). Kuuntele tästä!

Seuraavat kaupunginosatapahtumat, joissa rintanappikone kiertää:

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki: Iso Kierrätystapahtuma la 15.5. klo 11-16 Arabianmäen puiston ympäristössä (Hämeentie 144)
Pohjois-Haaga: Lännen Paletti ke 19.5. klo 14-18 Pohjois-Haagan asemalla

Yhteydenotot

Paikallisuudesta ja yhteisöllisyyden kasvattamisen merkityksestä on mahdollista keskustella Helka ry:n ja CADDIES-projektissa mukana olevien asukkaiden kanssa.

Yhteyshenkilöt:
Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki: Janne Kareinen, p. 045 631 6516,
jannekareinen@yahoo.com, www.artova.fi
Pohjois-Haaga: Jonna Louvrier, p. 050 530 3675, jonnalouvrier@gmail.com
www.kaupunginosat.net/pohjoishaaga
Kannelmäki: Kimmo Rönkä, p. 050 339 7550, kimmo.ronka@movense.fi
www.kaupunginosat.net/kannelmaki
Helka ry:n CADDIES-projekti: projektityöntekijä Terhi Vilkman, p. 09 641 045, terhi.vilkman@helka.net, tai projektityöntekijä, viestintävastaava Päivi Savolainen, p. 09 641 045, paivi.savolainen@helka.net,
www.helka.net/caddies, www.caddiesproject.eu

CADDIES-projektista

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on mukana kansainvälisessä, EU-tuetussa CADDIES-projektissa (Creating Attractive, Developed and Dynamic Societies together with Inhabitants), joka toimii Helsingissä Kannelmäessä, Pohjois-Haagassa ja Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-alueella. Mukana on myös toimijoita Norrköpingin kaupungista Ruotsista ja Riiasta Latviasta.

Projektin tavoitteena on kehittää tapoja ja toimintamalleja, joilla asukkaat ja paikalliset toimijat voivat yhteisvoimin olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kaupunginosansa tulevaisuutta. Projektin tärkeänä tavoitteena on vahvistaa paikallisten toimijoiden yhteistyötä kaupunginosan kehittämiseksi.

Pyrkimyksenä on, että projektissa mukana oleville alueille rakennetut tai vahvistetut yhteistyömuodot ja -verkostot sekä vuorovaikutusmallit jäävät elämään projektin loputtua. Projekti alkoi maaliskuussa 2009 ja kestää vuoden 2011 loppuun saakka.