Näin toimii yhdistys – 3 webinaaria, 6./13. ja 20.10.

Lokakuun pimenevinä iltoina on mainio mahdollisuus saada tuhti peruspaketti yhdistyksessä toimimisesta; yhdistyksen säännöistä, hyvästä hallinnosta ja työnjaosta, kokouskäytännöistä ja taloudesta. Onko viime aikoina saatu uusia aktiiveja hallitukseen tai onko vanhan hallituksen toimintatavoissa kehittämistä? Kolmen illan koulutuskokonaisuuden ajankohdat ovat: ke 6.10., ke 13.10. ja ke 20.10., aina klo 17.30 – 19.00.

Webinaarisarjaan ilmoittaudutaan kokonaisuutena. Osallistua voi joko kaikkiin iltoihin tai vain osaan niistä. Jokaiseen iltaan on oma osallistumislinkkinsä. Koulutusillat järjestetään Teams-sovelluksella. Osallistumismaksu on Helkan jäsenyhdistysten toimijoille 10 €. Osallistujamäärä on rajallinen, max. 30 henkeä, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Ilmoittautumiset viimeistään pe 1.10. oheisella verkkolomakkeella. Koulutuksen tarjoaa  Kansalaisfoorumi; koulutussuunnittelija Tuula Hyystinmäki toimii kouluttajana.

1. ILTA: Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt yhdistyksen toiminnan ohjaajina, ke 6.10. klo 17.30–19.00

Oletko perustamassa yhdistystä tai tulisiko yhdistyksenne sääntöjä muuttaa? Tietopaketti sääntöasioista ja keskustelua osallistujia askarruttavista asioista.

2. ILTA: Yhdistyksen hyvä hallinto; hallituksen toiminta, työnjako ja vastuut, ke 13.10. klo 17.30–19.00

Perustietoa uusille hallituksen jäsenille tai hallitusjäsenyyttä harkitseville. Sopii myös niille, joiden mielestä oman yhdistyksen hallituksen toimintatavoissa on kehittämisen tarvetta. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista.

3. ILTA: Yhdistyksen talouden perusasioita, ke 20.10. klo 17.30–19.00

Mitä tehtäviä, päätöksiä ja vastuita yhdistyksen taloudenhoito sisältää. Miten taloudenhoidon käytänteet on hyvä järjestää. Miksi ja miten tilinpäätös ja toiminnantarkastus prosessina etenee.

Yhdistyksen taloutta käsitellään sillä tasolla, mitä jokaisen hallituksen jäsenen on hyvä tietää yhdistyksen talousasioista, vaikka itse ei käytännössä rahaa liikuttelisikaan. Erittäin tarpeellista tietoa taloudenhoitajille ja hyödyllistä myös maallikkopohjalta toiminnantarkastajina toimiville. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista. 

Lisätiedot: tuuli.jarvinen[at]kansalaisfoorumi.fi