Päätöstiedote 1/2020

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 01 / 2020

Helkan uusi hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen tapaamiseen varapuheenjohtaja Elina Kultarannan johdolla 29.1. Hänet valittiin myös jatkamaan Helkan vpj:na. Uusina hallituksessa aloittivat: Nina Lukkari (jäsen) eteläisistä, Jan Furstenborg (jäsen) ja Anne Arento-Manerva (varajäs.) läntisistä sekä Markku Aho (jäsen) keskisistä kaupunginosayhdistyksistä. Uutena asiantuntijajäsenenä aloitti Pauliina Latvala-Harvilahti. Tutustu hallituksen v. 2020 kokoonpanoon ja yhteystietoihin kotisivuiltamme, oheisesta linkistä.

Helkan kevätkokouksen ajankohdaksi sovittiin ti 24.3. Toivomme kaikkien varaavan jo illan kalentereihin, jotta vältytään päällekkäisyyksiltä! Helkan hallitus kokoontuu ajankohtina: 26.2., 7.4., 19.5. ja 9.6. Toimittakaa toiveet, aloitteet ja ideat meille aina viimeistään viikkoa ennen kutakin kokousta, oman alueen hallitusedustajien kautta tai suoraan toiminnanjohtajalle (helka[at]helka.net)

Vuoden tärkeimpänä teemana nousi esiin asukasosallisuuden rahoitukseen vaikuttaminen. Kevätkokouksen 24.3. ohjelmana kuulemmekin sekä Helkan hallituksen näkemyksiä, että kaupungin tilannekatsausta aiheesta. Toivomme vilkasta osallistumista ja keskustelua!   

Olemme saaneet Helkan kaupunginosasivustojen (Kotikatu-palvelun) alustauudistuksen loppusuoralle ja lähes kaikki aktiiviset sivustot on siirretty uuteen WordPress-järjestelmään. Uutena IT-vastaavana on helmikuun alusta aloittanut IT-tradenomi Anna Kuoppala. Hän tarjoaa jatkossa kotisivutukea ja -koulutusta vanhoista tutuista yhteystiedoista: sp: kotikatu[at]helka.net ja p. 0440641045.

Kevätkaudella järjestettävään seminaariimme kokoamme monipuolisen kattauksen merellisiä teemoja asukas- ja käyttäjänäkökulmista. Mukaan ovat lupautuneet jo Helsingin merellisen strategian päällikkö Minttu Perttula, Itämeren suojeluaiheisiin pureutunut John Nurmisen säätiö sekä Helsingin Satama. Viestimme seminaarin sisällöistä tarkemmin heti kun asiat varmistuvat, alustava päivämäärä on 21.4. Suunnitteilla on myös yhteistyö kaupunginkanslian kanssa asukastalotapaamisen tiimoilta maaliskuussa. Ilmoitamme tarkemmat tiedot mahdollisimman pian. Kannattaa seurata Helkan viestintäkanavia www.helka.net  ja www.facebook.com/HelkaRy.

Helkan työryhminä jatkamme kaupunkisuunnittelu- ja viestintäryhmiä, uutena käynnistyy projektiryhmä. Työryhmät edistävät teemansa mukaisia aiheita kokoontuen tarpeiden mukaan n. 2-4 kertaa vuodessa. Toivotamme kiinnostuneet jäsenaktiivit lämpimästi tervetulleiksi Helkan työryhmien toimintaan! (Ilmoittautumiset sp: helka[at]helka.net).  

Toivotamme mukavaa toimintavuotta 2020 kaikille jäsenaktiiveille!

6.2.2020 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

 

Elina Kultaranta        
varapuheenjohtaja        
elina[at]kultaranta.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja    
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p. 041 5222071