Päätöstiedote 2/2020

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 02/2020

Kokoonnuimme Helkan hallituksen kanssa tilinpäätöskokoukseen toimistolle 26.2. Hyväksyimme tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen 2019 sekä Helkan talousennusteen 2020. Ehdimme jo suunnitella kevätkokouksen ja lähettää kutsutkin, mutta 13.3. päätimme peruuttaa ja siirtää kevätkokouksen myöhempään ajankohtaan -käynnissä olevan epidemiatilanteen vuoksi, viranomaisten ohjeiden perusteella. Myös huhtikuulle kaavailtu Helkan merellinen tapahtuma päätettiin siirtää syyskauteen, samasta syystä.

Keskustelimme luonnoksesta Helkan vaikuttamisteemoiksi 2020 (tutustu linkistä https://helka.net/images/stories/Luonnos-Helkan-vaikuttamisteemoista-2020.pdf) sekä mahdollisista vaikuttamistoimenpiteistä. Keskustelussa nousi esiin mm. osallistuvan budjetoinnin ja asukasosallisuuden tuen suhde. Totesimme mm., että suuri osa stadiluotsien työajasta on kulunut osallistuvan budjetoinnin prosessiin. Lisäksi, jos kaupunki toivoo aktiivisuutta, tulisi asukasosallisuuden tukea myönnettäessä huomioida – vähentämättä tukea nykyisiltä – myös sellaiset kaupunginosat, jotka eivät sitä tällä hetkellä saa. Totesimme kuitenkin, että emme toivo vastakkainasettelua osallisuuden rahoituksen ja OsBun välille.Kokouksessa hyväksyimme lopuksi vielä Helkaan uuden jäsenyhdistyksen: Hertsikanrannassa tapahtuu ry:n.

Oheisena Helsingin kaupungin ajankohtaisia tiedotteita meneillään olevaan epidemiatilanteeseen liittyen:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/helsinki-varautuu-koronavirukseen-monin-tavoin

https://www.hel.fi/uutiset/fi/sosiaali-ja-terveysvirasto/korona-epaily?fbclid=IwAR2_yMVO7TLWiaycmdhPamGlq1swBR1s21sT7LRL5rdxHsm6yXvfgs79v4I

Toivoa haasteelliseen ajankohtaan teille kaikille!

16.3.2020 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Elina Kultaranta              
varapuheenjohtaja
elina[at]kultaranta.com

Jan Furstenborg  
kokouspuheenjohtaja
jan[at]furstenborg.fi

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p. 041-5222071