Päätöstiedote 2 / 2021

Tuu mukaan!
Tuu mukaan!

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 2/2021

Helkan hallitus jatkaa kokoontumista etänä. Helmikuun kokouksessa 17.2. käsittelimme edellisvuoden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Myös Helkan talousennuste 2021 hyväksyttiin. Poikkeusolojen yhä jatkuessa päätimme hankkia asiakirjojen allekirjoitukseen sopivan sähköisen sovelluksen.

Helkan sääntömääräinen kevätkokous järjestetään zoom-etäsovelluksella ma 29.3.2021. Kokouskutsun lähetämme jäsentiedotteen yhteydessä kaksi viikkoa aiemmin. Kokouksen alkuun tulee alustus ajankohtaisista asioista: Helsingin merellisen strategian esittely, merellisen strategian päällikkö Minttu Perttula ja/tai infokatsaus kaupungin avustuksista ja/tai Kotiseutuliiton palvelujen ajankohtaiskatsaus.

Strategiatyöryhmämme selvittää kevään aikana mitä Helka ja mitä puolestaan Kotiseutuliitto tarjoavat jäsenistölle. Kaikki Helkan jäsenet ovat automaattisesti Kotiseutuliiton jäseniä. Helkan uusi toimitila sijaitsee Kotiseutuliiton toimitilan seinänaapurina ja saamme käyttää veloituksetta liiton kokoustiloja – niin saavat muutkin Helkan jäsenyhdistykset Kotiseutuliiton jäseninä!

Kartoitamme vuoden 2021 aikana jäsenyhdistysten tilannetta: mikä on yhdistysten toiminnallinen potentiaali ja mahdolliset haasteet, onko toimintatiloja, mitkä ovat alueellisen yhteistyön mahdollisuudet, jne. Tuloksia hyödynnetään Helkan edunvalvonnassa. Päivitämme myös vuoden aikana Helkan verkostot ja sidosryhmät, jotta kokonaiskuva kaikesta missä Helka ry on mukana ja vaikuttamassa selkiytyy.

Helka järjestää videoiden teon koulutusta. Etänä toteutettavan koulutuksen ajankohta on 16. ja 17.3., klo 17.00 – 19.30 molempina iltoina. Lisätietoa koulutuksista lähetämme jäsenistölle sähköpostitse. Tiedotamme koulutuksesta myös Helkan nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. Seuraavaksi suunnittelemme koulutusta etätapahtumien järjestämiseen. Koulutusta kehitetään ja toteutetaan vuoden 2020 koulutuskyselyn tulosten pohjalta.

Kaupunginosissa on kehitelty pienimuotoisempia osallistavia toimintoja nyt kun kaikki isot tapahtumat on jouduttu perumaan. Kerromme niistä jatkossa eri kanavissamme, mm. blogissa. Haluaisitko sinä kertoa blogissamme kaupunginosasi onnistuneista tapahtumista tai mielenkiintoisista ilmiöistä? Ota yhteys Helkan toiminnanjohtajaan.

Olemme hakeneet Uudenmaan rahastolta apurahaa kotikaupunkipolkujen mobiiliversioiden toteuttamiseen; päätös tulee toukokuun aikana.

Kevätkauden Helkan hallituksen kokousajat ovat: ma 19.4. / ma 10.5. ja ma 7.6. Muistattehan merkitä kalentereihin Helkan etäkevätkokouksen ajankohdan: ma 29.3., alustukset klo 17.00 alkaen. Osallistuminen on helppoa etänä!

Helkan toimisto on muuttanut. Toimimme maaliskuun alusta uudessa osoitteessa: Kalevankatu 13 A 4.

Jatkossa Helkan päätöstiedotteen korvaa sähköinen uutiskirje, joka lähetetään automaattisesti kaikille Helkan jäsenyhdistyksille. Uutiskirjeen voivat tilata myös Helkan jäsenyhdistysten jäsenet ja muut aiheista kiinnostuneet. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa ja siinä kerrotaan kaupunginosayhdistysten ajankohtaisista asioista, koulutuksista ja tapahtumista sekä Helkan hallituksen päätöksistä.

Valoisia kevätpäiviä kaikille toivottaen,

3.3.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes
                                                                                 
puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p. 041-5222071
                                                                                                                          p.

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina.