Päätöstiedote 7 / 2020

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 7 / 2020

Tapasimme Helkan jatkavien ja uusien jäsenien ja varajäsenien kanssa vuoden viimeisessä hallituksen kokouksessa 8.12. Perusteellisen esittäytymis-  ja kaupunginosien kuulumiskierroksen jälkeen sijoitimme vuoden 2021 ensimmäisen kokouksen ajankohtaan 18.1.2021. Jatkamme etäkokoustamista varmaankin pitkälle kevääseen, toimistolle hankitulla ja hyvin toimivalla zoom-sovelluksella.

Käsittelimme lyhyesti syyskokouksen palautetta. Sääntömuutosehdotuksen keskustelluin kohta oli pykälässä 4., jossa kuvaillaan millaiset yhteisöt voivat hakea Helkan jäsenyyttä. Syyskokous palautti muotoilun vielä vanhaan sääntöasuun. Toimitamme sääntömuutosehdotuksen eteenpäin PRH:lle vielä ennen joulua. Ohessa linkit nykyisiin ja uusiin sääntöihin.

Ensi vuonna jatkamme Helkan työryhmistä ainakin viestintä- ja strategiaryhmiä; tarvittaessa aktivoimme myös kaupunkisuunnitteluryhmän. Strategiaryhmässä toimivat pj, Elina Kultaranta, Jan Furstenborg, Nina Lukkari, Keijo Lehikoinen ja tj ja viestintäryhmässä pj, Satu Toivonen, Keijo Lehikoinen, Marika Lahti sekä tj. ”Kaupunginosaturvallisuus” -aiheisen koulutuspaketin kokoamisen käynnistämme MPK ry:n ja sen verkostokumppanien ehdotuksen mukaisesti tammikuussa.

Tutustuimme loppuvuodesta 2020 jäsenistölle tehdyn sähköisen koulutus- ja tuen tarpeiden kyselyn tuloksiin. Verkko- ja digiosaamisen tarpeet nousivat esiin kyselyssä ja käynnistämme koulutus- ja vertaistoiminnan suunnittelun heti vuoden alusta.

Helkan toimisto lomailee välillä 24.12.2020 – 7.1.2021. Kotisivujen tekninen tuki hoituu mahdollisissa vikatilanteissa myös lomien aikana.

Toivotamme kaikille jäsenyhdistyksillemme rauhallista, rentouttavaa ja ilontäyteistä joulun ja uudenvuoden aikaa!


8.12.2020 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka


Hanna-Kaisa Siimes                                
puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com                                         

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja                   
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p.041-5222071