Päätöstiedote 9/2019

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hallituksen päätöstiedote 9/2019

 

Kokoonnuimme Helkan hallituksen kanssa marraskuisena maanantaina 4.11., useiden kaupunginosiin jalkautuneiden kokousten jälkeen pitkästä aikaa Helkan toimistolla. Keskustelimme aluksi hallituksen vaihtuvista jäsenistä ja varajäsenistä sekä osallistuvan budjetoinnin juuri päättyneestä äänestysvaiheesta ja koko prosessista. Tiedoksi jäsenistölle: kaikki OsBu-prosessiin tavalla tai toisella osallistuneet voivat antaa siitä palautetta kaupungille oheisen linkin kautta.

Seuraavaksi mietimme Helkan näkökulmia kaupungin osallistumisen ja vuorovaikutuksen neuvottelukunnan 6.11. tapaamista varten ja tutkailimme Helkan blogikirjoitusten tilannetta. Kutsumme kaikki jäsenyhdistykset laatimaan blogikirjoituksia kaupunginosistaan – blogiohje löytyy tästä linkistä.   Helkan viestinnän sisältöryhmän tapaamisessa 31.10. avattiin Helkalle oma Instagram-tili, joka löytyy nyt osoitteesta www.instagram.com/helka_ry. Toivomme saavamme paljon seuraajia ja tykkääjiä! Meille voi lähettää kuvia tai laittaa omiin kaupunginosan tapahtuma- ja tunnelmakuviin halutessaan hashtagit #helkary ja #helsinginkaupunginosayhdistykset. Tavoitteena on, että saamme Instagramissa esille kuvin ja lyhyin tarinoin vähitellen kaikki jäsenyhdistykset sekä Helsingin eri kaupunginosia.
Helkan kaupunkisuunnitteluryhmässä 28.10. vieraili tekniikan tohtori Sirkku Wallin, joka viritti mielenkiintoisen keskustelun väitöksensä aiheesta: ”kompleksisuus kaupunkisuunnittelussa”.

Suunnittelimme vielä Helkan to 28.11. järjestettävän syyskokouksen ohjelmaa, joka on tänä syksynä runsas. Tapaamme jälleen Kampin Sähkötalolla ja aloitamme kahvituksella, Helsingin Energian tietoiskulla sekä Helkan arvojen pohdinnalla. Sen jälkeen jaetaan ”Vuoden teko 2019” -huomionosoitus ja kuullaan vielä yliopistoharjoittelijoiden Christa Sallasmaa ja Arttu Antila selostus hiljattaisen Helka-kyselyn tuloksista. Bonuksena on vielä lyhyt tietoisku Helkan blogin tiimoilta! Sen jälkeen tapahtuu virallisten kokousasioiden juoksutus. Jäsentiedotteen ja sen sisältämän syyskokouskutsun olemme toimittaneet sähköisesti 15.11. Muistattehan vielä mahdollisuuden lähettää Helkan syyskokoukseen to 28.11. pj:n lisäksi tai sijaan 1-2 muuta kiinnostunutta osallistujaa hallituksistanne!

Toivotamme edelleen kaikki jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan Helkan työryhmä-, blogi- ja Instagram-toimintaan! Yhteydenotot sp: helka[at]helka.net

19.11.2019 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes        
puheenjohtaja        
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja    
pirjo.tulikukka[at]helka.net
p.041-5222071