Palkkaa nuori kesäsetelillä!

Nuorille kesätyökeikkoja!
Nuorille kesätyökeikkoja!

Yhdistykset voivat jälleen tarjota työkeikkoja nuorille erittäin edullisesti Helsingin kaupungin jakamien ”kesäsetelien” turvin! Nuori tulee palkata vähintään kahden viikon mittaiseen työsuhteeseen (välillä 1.6.-13.8.2021). Nuoria voi palkata esimerkiksi valokuva- tai videoaineiston kokoamiseen kaupunginosasta tai lyhyiden kuvallisten blogien koostamiseen, kotisivuille tai someen. Tai mihin apua tarvitaankaan.

Työntarjoajalle korvataan 325 euroa palkkakustannuksista. Nuoren vähimmäispalkan tulee olla 400 euroa (60 työtunnilta), lisäksi tulevat palkan sivukulut. Erotus jää työntarjoajan maksettavaksi. Työntarjoajat voivat ilmoittaa keikoista Kesäsetelin rekrykanavaan ja tavoittaa sitä kautta tuhannet kesätyötä hakevat nuoret.

Jos rekrytointi, palkanmaksu ja muut työnantajavelvoitteet tuntuvat haasteellisilta, voi halutessaan käyttää Eezyn Pikaduuni-palvelua. Yhden nuoren palkkaaminen 10 päiväksi maksaa tällöin yhteensä 330 €. Oheisen linkin kautta löytyy lisätietoa https://pikaduuni.fi/kesaduuni-2021/helsinki/

Nuorten kesätyönhaku on käynnissä ja kaupunki on jakanut 325 euron arvoisen Kesäsetelin 9.-luokkalaisille (ja tänä vuonna myös 2004 syntyneille). Paikallinen toimija voi työllistää paikallisia nuoria Kesäsetelillä ja sitä kautta lisätä hyvinvointia omassa kaupunginosassa. Tai jos ei itse tällä kertaa tarvitse apukäsiä, voi kesäsetelistä välittää tietoa muille oman alueen toimijoille (myös yrityksille ja kotitalouksille).

Kesäseteli on osa Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa, joka sitouttaa työnantajat vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Lyhyelläkin työsuhteella voidaan luoda nuorille merkityksellisiä ja arvokkaita kesätyökokemuksia turvallisessa työympäristössä.

Lisätietoa: Sami Komppula, suunnittelija
nuoriso, kulttuuri ja vapaa-aika/ Helsingin kaupunki
p. 0404879126 tai sami.komppula[at]hel.fi