Pohjois-Helsingin OmaStadi hanke kannustaa tarjoamaan työkokemuksen naapurin nuorelle!

Pohjoisen Puurtajat – kesätöitä ja apua kesäaskareisiin -hanke toteutetaan Helsingin pohjoisen suurpiirin alueella kesällä 2021. Tarkoituksena on tuoda alueen asukkaita ja toimijoita yhteen nuorten kesätyönhakijoiden kanssa ja kannustaa tarjoamaan työtehtäviä oman alueen nuorelle.

”Idea on tullut alueen asukkaalta OmaStadin eli Helsingin osallistuvan budjetoinnin kautta,” kertoo Pohjoisen alueen Stadiluotsi Kipa Kallansalo.
Onko sinulla pienikin työtehtävä tai askare, johon tarvitset apukädet tai voisit antaa jonkun muun tehtäväksi? Tänä kesänä kannattaa tehdä merkittävä teko ja antaa se tehtäväksi oman alueesi nuorelle. Se on helppoa ja samalla auttaa oman asuinalueen nuorta ottamaan tärkeitä ensiaskeleita työelämään.

”Tämä poikkeuksellinen aika on entisestään vaikeuttanut nuorten kesätöiden saantia ja aika on haastava myös monille työnantajille. Kannustammekin nyt yritysten lisäksi esimerkiksi taloyhtiöitä, järjestöjä, yhdistyksiä, alueverkostoja ja yksityishenkilöitäkin miettimään olisiko teillä tarjota jokin pienikin työtehtävä nuorelle työkokemukseksi. Lyhyestäkin työmahdollisuudesta hyötyvät kaikki!” sanoo nuorten työelämätaitojen suunnittelija ja hanketta koordinoiva Sami Komppula Helsingin kaupungin nuorisopalveluista.

Erilaisia välineitä ja tukia on olemassa, joten kallista tai vaikeaa nuoren palkkaaminen ei ole. Nuoren voi palkata vaikka vain muutamaksi tunniksikin apuun. Parin viikon kesätyöhön voi jo mahdollisuuksien mukaan hyödyntää esimerkiksi Helsingin kaupungin Kesäsetelin tuen.

Työtehtävien keksimisessä kannattaa olla luova. Tehtävät voivat olla mitä tahansa nuorelle sopivia tehtäviä esimerkiksi ruohon leikkaaminen, koiran ulkoiluttaminen, kaupassa käyminen, ikkunoiden peseminen sekä monet muutkin kotityöt. Tehtävä voi olla haastavampikin tehtävä, jonka itse osaa ja nuori toimii apulaisena. ”Erilaisia keinoja työllistää nuoria tullaan esittelemään hankkeen sivuilla ja alueen verkostoissa,” sanoo Stadiluotsi Kipa.

Nuori: nyt on aika hakea kesätöitä alueeltasi!

Nyt on aika kysyä kesätöitä oman alueen yrityksiltä, yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltäkin. Peruskoulujen 9. luokkalaiset ovat saaneet koulusta Kesäsetelin, jonka kanssa kannattaa lähestyä työnantajia. Myös tätä vanhempien nuorten kannattaa aktiivisesti etsiä kesäaskareita. Kaupunki järjestää kevään aikana opastusta ja tapahtumia työnhaun tueksi. Niistä viestitään paikallisen nuorisotyön, koulujen sekä sosiaalisen median kautta. Kesätöiden etsimisessä kannattaakin olla nyt jo kovassa vauhdissa ja niitä kannattaa sinnikkäästi etsiä ja kysellä kesään saakka.

Lisätietoja
pohjoisen puurtajien Facebook-sivu
kesäsäteli.fi/pohjoisenpuurtajat