Suuri Kierrätystapahtuma Arabiabrannassa la 17.5.

arabianrantakierrjul2.png
arabianrantakierrjul2.png

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistys järjestää koko alueen kattavan ison kierrätystapahtuman ja kutsuu kaikki alueen taloyhtiöt ja talot kierrättämään, sekä katutaiteilijat esiintymään. Täältä löytyy ennakkotietoa. Sivu toimii myös tapahtuman suunnittelupohjana.

Alueen keskelle Arabianmäen puistoon, Hämeentien varrelle tulee yhteinen tapahtumapaikka, josta on hyvä lähteä kartan opastamana kiertelemään alueelle levittäytyviä kirpputoreja, kierrätyslavoja ja muita tapahtumia, sekä toivon mukaan lukuisia katutaiteilijoita.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä merkittävä, vuosittainen kaupunkikulttuuritapahtuma, jossa luodaan kierrättävää ja ympäristön huomioivaa kaupunkikulttuuria.

Laitathan yhteystiedot mikäli olet tulossa esiintymään, järjestämään tai haluat tulla talkooavuksi sähköpostilla osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com

Tapahtuman sisältö:

Kaupunginosayhdistyksen järjestämä isompi yhteinen tapahtuma:

Arabianmäen puistossa nocturnal taideteoksen syleilyssä 11-14

Yhteiseen tapahtumaan on tällä hetkellä tulossa Kahvila, Tuo&Hae-ilmaiskierrätyspiste, Kierrätyspaja, Esiintyjiä, Kierrätysinfoa, Pyörien merkkausta, Alueen yhdistysten esittelyä..

Yhteisestä tapahtumasta starttaa myös alueen kiertokävely.

Kierrätyskeskus hakee lopuksi kaiken käyttökelpoisen.

Jos sinulla on ideoita yhteiseen tapahtumaan, niin postia tästä kaupunginosayhdistys@gmail.com

Katutaiteilijat:
Kaduille tulee toivon mukaan kaikenlaisia taiteilijoita, tällä hetkellä on tulossa katumaalausta, musiikkia, tanssiesitys ja mahdollisesti teatteria. Jos teet kadulla taidetta tai tunnet kaduillakin taidetta tekevän, ilmoittaudu tai kerro siitä meille joko kommenttiin tai sähköpostitse kaupunginosayhdistys@gmail.com  Toiveena on että tapahtumasta muodostuisi todellinen kaupunkikulttuuritapahtuma runsaine katutaiteilijoineen.

Taloyhtiöt:
Taloyhtiöitä on pyydetty hankkimaan siirtolavat pihoilleen ja tarkoitus on, että asukkaat voivat tyhjentää ylimääräisen tavaran lavoille ja kierrättää lavojen kautta. Myös muut osallistujat ovat tervetulleita tekemään löytöjä. Samaan yhteyteen taloyhtiöt voivat pihoillaan järjestää kirpparin, pihatalkoot tai muuta kierrätyksen liittyvää toimintaa. Tarkoitus on vähentää kaatopaikalle päätyvää tavarapaljoutta, jolloin sekä luonto että taloyhtiöt säästävät.

Monelle pihalle on jo tulossa kierrätyslava, mutta jos talonne ei ole vielä mukana, tai kaipaatte ideoita, neuvoja, lisäinfoa, niin kirjoittakaa kommentti jutun loppuun tai laittakaa postia osoitteseen kaupunginosayhdistys@gmail  Haluatessanne tapahtumanne tai kirpputorin kartalle niin laittakaa viesti samaiseen osoitteeseen toukokuun alkuun mennessä.

Omakotitalot:
Omakotitalojen toivoisimme järjestävän pihakirppiksia, taidetta tai muuta kierrätykseen liittyvää toimintaa. Tällä hetkellä Omakotitalot ovat järjestämässä esimerkiksi teema-kirppiksiä ja mahdollisesti kahviloita. Tämä osio tulee täydentymään pikku hiljaa.

Omakotitalolaisia toivotaan lisää organisoimaan ja järjestämään. Tämän osion yhteyshenkilö on Sanna Ala-Ojala. Otathan siis yhteyttä häneen sähköpostitse: sanna.ala-ojala(at)taik.fi [korvaa (at) merkki @:lla.] Voit myös laittaa ehdotuksia tai yhteystietosi kommenttiin.

Flooran kirpputori:
Flooran vanhempaintoimikunta järjestää ison kaikille avoimen kirpputorin päiväkoti Flooran pihalle (Syyriankatu 1). Paikkavarauksia otetaan mielellään ennakoon sähköpostitse flooralaiset@wippies.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. Voit kyllä tulla ilmottautumattakin. Ota oma myyntialusta mukaan.

Yhteispiha 2 klo 12-15:
Päiväkoti Loiskeen vanhempaintoimikunta järjestää yhteispiha2:lla (Gunnel Nymanin katu 5) Kaikille avoimen kirpputorin, Tuo&Hae pisteen sekä kahvitusta. Kirpparille mielellään ennakkoilmottautuminen sähköpostitse heidi.harjunpaa@arabianranta.com  Voit tosin tulla ilmottautumattakin. Ota oma myyntialusta mukaan. Pihalla on myös Omatoimigrillit kuumana (ota omat grillattavat mukaan).

MoA08:
Romutaidepaja kello 12-15 ja kierros romutaidenäyttelyyn, sekä kierros MoA:n näyttelyyn.

Alfa-Art:
Kenkien tuunausta Taideoppilaitos Alfa-Artissa (Hämeentie 157), samalla myös taidenäyttely.

Avain klo 10-16:
Avain Kustantamolla (Toini Muonan katu 3a) avoimet ovet ja kierrätä kirja tapahtuma. Samalla voit ilmottautua Laatupiiriin – Kaupunginosayhdistyksen ja Avaimen perustettavaan lukupiiriin.

Tapahtumista ja kirppareista tehdään kartta ja tapahtumaa mainostetaan laajasti. Tapahtumia mahdollisesti myös ajastetaan.

Kaupunginosayhdistyksen sivuilta tulevat löytymään jatkossa printattavat tapahtumajulisteet ja kartta, joita voit halutessasi levittää vaikkapa työpaikalle/kouluun/tarhaan/kotirappuun/minne vaan. Tässä linkki http://www.kaupunginosat.net/artova/index.php?option=com_content&task=view&id=1126&Itemid=1

Tapahtumaan järjestämiseen on osallistumassa tähän mennessä: Useita Taloyhtiöiden ja Omakotitalojen asukkaita, Kierrätyskeskus, Pienperheyhdistys, Partiolippukunta Toimen Tytöt, Taidetalo Bokvillan, Vaihtorinki HKI, Flooran, Loiskeen ja Arabian peruskoulun vanhempainyhdistykset, Stadia, MoA – Masters of Arts, Kustannusosakeyhtiö Avain, Taidekoulu Alfa-Art,

Kierrätystä tukemassa ovat: Art and Desing City Helsinki Oy, Ravintola Olotila, Ravintola Helsinge, 
Jos haluat tukea tapahtumaa, ota yhteyttä jannekareinen@yahoo.com  045 631 6516

Kierrätetään yhdessä ja rakennetaan alueen yhtenäisyyttä ja mainetta kierrätysystävällisenä. Tervetuloa mukaan!

Kaikki ehdotukset kierrätystapahtumaan ovat toivottavia!

www.kaupunginosat.net/artova