Tervetuloa Käpylän kaupunkipolun avajaiskävelyyn 12.6.09!

vuosaari-kkp-kuvitus.jpg
vuosaari-kkp-kuvitus.jpg

Helkan ja kaupunginosayhdistysten yhteishankkeessa on Helsinkiin valmistunut 5 uutta kotikaupunkipolkua! Polut esittelevät Käpylän, Pitäjänmäen ja Oulunkylän nähtävyyksiä monipuolisesti ja intensiivisesti paikan päällä. Tarkoituksena on erityisesti uusien asukkaiden kotiutumisen edistäminen, mutta polut soveltuvat mainiosti myös kaikkien muidenkin kiinnostuneiden kuljettavaksi: koulujen opetuskäyttöön, yritysten ja virastojen virkistyspäivien ohjelmaksi jne. Kaikille avoimet opastetut avajaiskävelyt järjestetään: ma 18.5. Mätäjoella, ma 25.5. Reimarlassa, ma 1.6. Piimäessä, to 4.6. Veräjämäessä ja pe 12.6. Helsinki-päivänä Käpylässä. VIELÄ EHDIT KÄPYLÄN AVAJAISKÄVELYLLE!

Kaupunginosat, lähtöpaikat ja -ajat:

Käpylä:
– Eteläinen polku 12.6. klo 12 ja 16, lähdöt Pohjolankatu 1:n edestä 
(huom. Helsinki-päivä)

Pitäjänmäki:
– Mätäjoki ma 18.5. klo 16, lähtö Pitäjänmäen aseman kellolta
– Reimarla ma 25.5. klo 16, lähtö Pitäjänmäen aseman kävelysillalta
– Piimäki ma 1.6. klo 16, lähtö Valion pääportilta, os. Meijeritie 6 
(mukaan ehtii noin 16.15 myös Valimon seisakkeelta)

Oulunkylä:
– Veräjämäki 4.6. klo 17.30, lähtöpaikka Seurahuoneen edessä, Larin Kyöstin tie 7.

Kävelyjen pituudet ovat 4–5 km ja kesto n. 3 tuntia. Reitit kulkevat pääosin kaduilla ja ulkoiluväylillä. Säänmukainen varustus ja tukevat kengät jalkaan! Jyrkimmissä paikoissa on kiertomahdollisuus. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Kotikaupunkipolut on koonnut projektipäällikkö Pauli Saloranta kaupunginosien asiantuntijatyöryhmien avulla. Viiden nyt avattavan reitin yhteispituus on 23 km ja kohteita löytyy niiden varrelta 136. Kaiken kaikkiaan Helsingissä on nyt 11 kotikaupunkipolkua yhteispituudeltaan 59 km. Niillä on yhteensä 334 kohdetta, joiden sisältönä ovat kaupunginosien historia, luonto, kulttuuri, rakennukset, henkilöhahmot ja tulevaisuudennäkymät.

Helka jatkaa kotikaupunkipolkujen kokoamista Helsingissä. Polkuja voi 
koota joko projektipäällikkövetoisesti tai omatoimisesti, noudattaen Helkan  kotikaupunkipolkujen laatukriteereitä. Mukaan haluavat kaupunginosayhdistykset voivat ottaa yhteyttä suoraan projektipäällikkö Pauli Salorantaan, sp: pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi,
puh. 050 568 6185. www.kotikaupunkipolut.fi

Polut julkaistaan kaupunginosayhdistysten toimesta kaupunginosien 
verkkosivuilla sekä myöhemmin mahdollisuuksien mukaan myös painetaan.