Turvallisuus ja viihtyisyys teemana Pihlaja-foorumissa 16.4.07

Pihlajamäessä herätellään maanantaina 16.4.2007 klo 18-20 henkiin asukkaiden ja alueen toimijoiden yhteinen Pihlaja-foorumi. Foorumissa keskustellaan tänä keväänä asuinalueen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen vaikuttavista asioista. Asukkaiden toivotaan osallistuvan kotilähiönsä yhteisten asioiden pohdintaan. Pihlaja-foorumi järjestetään Pihlajamäen nuorisotalolla (os. Moreenitie 2).

Tilaisuudessa Juha Valta esittelee Turvallinen ja viihtyisä Pihlajamäki -projektin asukaskyselyn tulokset. Turvallisuuskysely liittyy Helkan koko kaupungin laajuisen asukaslähtöisen turvallisuusprojektin (ns. safety-toiminnan) piiriin. Safety-alueryhmiä toimii jo n. 30 kaupunginosassa ympäri Helsinkiä. Jakomäen ilkivalta pois -projektin koordinaattori Ira Tirinen puolestaan kertoo tilaisuudessa ILPO -projektin kokemuksista ja toiminnasta.

Vireästä asukasvetoisesta toiminnasta ja monista harrastusmahdollisuuksista Pihlajamäessä ja Pihlajistossa kertovat alueen asukasyhdistykset, nuorisotoimi ja Kalliolan setlementin aluetyötiimi. Tilaisuudessa käynnistetään myös asukaskysely, jossa selvitetään asukkaiden toiveita etenkin lähiöaseman käytöstä ja tulevasta ohjelmasta.

Pihlajamäen ja Pihlajiston alueen asukkaiden on mahdollista vaikuttaa asuinalueensa viihtyisyyteen ja alueen aktiivisuuteen. Aluetyöntekijä Sini Heino-Mouho Pihlajamäen lähiöasemalta toivookin runsasta osanottoa tulossa olevaan foorumiin. Mieltä askarruttavia aiheita voi esittää Heino-Mouholle jo ennen tilaisuutta, puh. 046 851 3653, sähköposti: sini.heino-mouho@kalliola.fi.

Tilaisuuden järjestää Kalliolan setlementin aluetyö yhteistyössä Helsingin lähiöprojektin kanssa.

Lisätietoja:

Aluetyöntekijä Sini Heino-Mouho
Pihlajamäki / Kalliolan setlementti
Puh. 046 851 3653
Sähköposti: sini.heino-mouho@kalliola.fi