Upea Santahamina-näyttely STOA:ssa su 24.10. saakka

Mukinalusta_b_pyr_Page_01.jpg
Mukinalusta_b_pyr_Page_01.jpg

Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa on avattu Jarmo Niemisen ja Santahamina-seura ry:n näyttely Santahamina – sotilassaari. Näyttelyssä on esillä valokuvia Helsingin Itäsaaristosta ja Santahaminasta. Mittavassa näyttelyssä on esillä 150 valokuvaa, joiden yhteispinta-ala on 110 m2. Esillä on yksittäisiä valokuvia ja kymmenien kuvien muodostamia näyttäviä panoraamoja. Stoan alagalleriassa on esillä suurtulosteita merimaisemista ja Santahaminan yöstä, ylägalleria on varattu Santahaminan luonnon monimuotoisuuden esittelylle. Näyttely on esillä 24.10.2010 asti.

Kuvataulut kertovat mm. Santahaminan arkkitehtuurista; funkkiksesta, punatiilikasarmeista ja vanhoista puutaloista. Salin takaseinällä kohoaa viisi metriä korkea saaristomaisema. Vallisaaren 100 vuotta kestänyt Aleksanterin patterin pimeys avautuu katsojalle.

Jarmo Nieminen on 51-vuotias helsinkiläinen yleisesikuntaupseeri, tietokirjailija ja kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee sotahistorian tutkijana ja opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Nieminen on kuvannut sotilassaariston luontoa ja tutkinut alueen historia useiden vuosien ajan.