Uudet osallistumisen muodot -keskustelutilaisuus ma 14.4.08

Onko helsinkiläinen kuntademokratia kriisissä ja mitä uusia avauksia tulisi tehdä? Mistä lähipalvelujen kyseenlaistaminen ja heikentäminen aiheutuu? Pro kuntapalvelut-verkosto järjestää keskustelun, jossa pohditaan mm. miten saada valtaa valtuustolle ja kuntalaisille; mikä olisi sopiva alueyksikkö ja miten lautakunnat voisivat kuulla kuntalaisia. Lisäksi ideoidaan osallistumisen uusia muotoja sekä avauksia paikallisdemokratiaan Helsingissä. Tilaisuuden aika: maanantai 14.4.2008 kello 18.00 (kahvit klo 17.15-18) ja paikka Engel-sali, Seurakuntien talo, Kolmas linja 22, 2.kerrosIlmoittautumiset: ysk.kasvatus[at]evl.fi tai Pirjo Tulonen p. 23402502.

Alustajina toimivat:
Pia Bäcklund, joka on tutkinut väitöskirjassaan "Tietämisen politiikka – Kokemuksellinen tieto kunnan hallinnassa" kunnallispolitiikkaa.
Roope Mokka on esittänyt ideoita kuntalaisten osallistumisen uusiksi muodoiksi.

Kommenttipuheenvuoron esittää : Pirjo Tulikukka, Helka ry:n toiminnanjohtaja – Kansalaiskanava-hanke

Pro kuntapalvelut on puoluepoliittisesti sitoutumaton verkosto, joka seuraa kaupungin päätöksentekoa kriittisesti ja järjestää kuntapoliitikkojen ja asukkaiden vuoropuhelulle foorumeja. Verkosto on toiminut neljä vuotta ja nykyisin se kokoontuu Seurakuntien talolla noin 3-4 viikon välein. Verkoston kokouksen ovat avoimia ja niiden ajankohdat löytyvät verkoston kotisivuilta.

Tilaisuuden yhteyshenkilöt:
Juha Nurmela: juha.nurmela@pp.inet.fi; 050-5490012 ; ja Raija Korhonen: raija.korhonen@evl.fi; 09-2340 2507/seurakuntayhtymän yhteiskunnallinen työ

Tervetuloa!