Uusia kotikaupunkipolkuja kootaan Helsinkiin

007.jpg
007.jpg

Yhä uudet kaupunginosayhdistykset ovat ottamassa kotikaupunkipolut omakseen. Helkan järjestämässä seminaarissa 24.8. oli suunnitelmia hiomassa parikymmentä kaupunginosa-aktiivia Haagasta, Konalasta, Kumpulasta, Pihlajamäestä ja Viikistä. Kotikaupunkipolkujen avulla he haluavat edistää ihmisten kotiutumista elinympäristöönsä vastauksena mm. yhä kiihtyvän muuttoliikkeen haasteeseen.


Kuva: Projektipäällikkö Pauli Saloranta kertoi Helkan hankkeen kuulumisia ja opasti työryhmiä oman kotikaupunkipolun suunnittelussa.

Kotikaupunkipolut ovat eri alojen kohteista koottuja kävelyreittejä,
jotka opastavat kulkijansa kaupunginosan merkittävyyksiin suoraan
paikan päällä. Helsingissä on tähän mennessä koottu kaikkiaan 12 tällaista polkua Vuosaaressa, Pitäjänmäellä, Oulunkylässä ja Käpylässä. Helkan kotikaupunkipolkujen projektipäällikkö Pauli Saloranta kehuu työmaataan: "Aivan jokaisesta kaupunginosasta löytyy vaikka mitä kiinnostavaa. On hienoa
työskennellä kaupunginosien paikallistuntijoiden kanssa. He ovat
mahtavia tyyppejä ja tietävät yhtä ja toista sellaista, mitä uusi
asukas ei voisi aavistaakaan."

022.jpgHelkan koordinoimana kootaan Helsinkiin tänä syksynä jopa kolme uutta kotikaupunkipolkua. Pohjois-Haagan, Pihlajamäen ja Herttoniemen hankkeet saavat pikalähdön Helsingin kaupungin Lähiöprojektin rahoituksen myötä. Toisena rahoittajana on Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto, josta apurahan ovat saaneet lisäksi Arabianrannan, Etelä-Haagan, Konalan ja Kumpulan hankkeet.

Kuva: Pihlajamäen, Haagan ja Kumpulan kotikaupunkipolkujen työryhmät ratkomassa toistensa pulmia.

Vielä mahtuu mukaan uusia kaupunginosia kotikaupunkipolkuja tekemään!
Lisätietoa saa projektipäälliköltä puh. 050 568 6185, Skype:
psaloranta, sähköposti: pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi tai
Helkan toimistolta puh (09) 641 045, sähköposti helka[at]helka.net.