Vyyhti-peli tarjoaa ideoita kaupunginosatoimintaan

vyyhti peli_kuvia_12052012_011

Vyyhti-projektin yhteydessä kehitettyä kaupunginosatoiminnan Vyyhti-peliä pelattiin ensimmäistä kertaa lauantaina 12.5.2012 Arabian Katufestivaalin yhteydessä Arabianrannan Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa.

Pelaajina toimivat ensimmäisenä Roihuvuoren ja Maunulan kaupunginosa-aktiivit. Pelin veti teatteri-ilmaisun ohjaaja Sanna Ristaniemi.

Roihuvuoren ja Maunulan joukkueet pelasivat erittäin tasaväkisesti ideoiden samalla omaa kaupunginosatoimintaansa ja saaden toisiltaan hyviä ideoita jatkoon. Pelin lopuksi vaihdettiinkin konkreettisia yhteistyöideoita aluiden välillä.

Yhteistoiminnallisuutta edistävä Vyyhti-peli on saanut alkunsa Vyyhti-hankkeen ja sen projektisuunnittelija Susanna Snellmanin jakamasta innostuksesta ja tavoitteesta kehittää kaupunginosatoimijoille toimivia työvälineitä, joilla vapaaehtoistoimijat voisivat verkostoitua ja tutustua tehokkaammin.

vyyhti peli_kuvia_12052012_006Vyyhti-peliä on koepelattu perinteisenä pöydän ääressä pelattavana lautapeliversiona, mutta ohjattua työpajakäyttöä varten se on toteutettu myös lattialle levitettäväksi pelimatoksi. Ensimmäisellä pelikerralla mukana olivat myös Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja Kaisa Hakkarainen ja valokuvaaja Kari Pullinen, jotka tekivät pelistä uutisen Helsingin Sanomiin. Uutinen julkaistiin 16.5. Kaupunki/Mesta-osiossa.

Itsenäisestä pelaamisesta kiinnostuneet ryhmät voivat tulostaa Vyyhti-pelin lautapeliversion Vyyhti-projektin kotisivuilta oheisesta linkistä. Pelityöpajamahdollisuuksista voi tiedustella Susanna Snellmanilta, susanna.snellman[at]metropolia.fi

Lisätietoa Helka ry:n, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Hub Helsingin Vyyhti-yhteistyöhankkeesta: http://vyyhti.metropolia.fi