Vyyhtiä, vauhtia ja valtuutettuja – Vyyhtipeliä pelattiin Yrittäjän päivänä 5.9. Arabianrannassa

vyyhtipeli 050913 kuva

Helsingin Yrittäjät – Vanhakaupunki ry kutsui yhteistyössä Vyyhti-projektin kanssa paikalliset kaupunginvaltuutetut Yrittäjän päivänä 5.9. pelaamaan Vyyhtipeliä Pop & Jazz Opistolle Arabiaan. Alueen valtuutetuista paikalla olivat: Pia Pakarinen, kok ja Hannu Oskala, vihr. Alueen yrittäjiä oli myös saapunut paikalle. Metropolia Ammattikorkeakoulun Sanna Ristaniemi ja Susanna Snellman luotsasivat Vyyhtipelin.

Vyyhtipeli on verkostoitumispeli, jossa pelaaja voi joutua mitä merkillisimpiin seikkailuihin. Peliä pelataan joukkueissa ja se sopii mainiosti suuriinkin illanviettoihin. Vyyhtipelin setelit eivät mahdu lompakkoon, mutta niitä voi kertyä melkoinen määrä, jos vastustaja on avokätinen ja pankkiiri hyvällä tuulella. Pelin lopussa laulaa Kunnian Kukko.

JUMI on illan päätähti

Joukkueet heittävät vuorotellen noppaa ja pyrkivät kohti etukäteen sovittua salaista tai julkistettua päämäärää. Matkan varrella on yllätyksiä tarjoavia etappeja.

Yllätyksenä tuleva JUMI-lappu saa aikaan kysymyksen ja vastapuolen vastauksen tai tehtävänannon ja suorituksen.

Joukkue Vanhankaupungin Kampitus esitti minuutissa valmistetun, huikean Yrittäjäräpin, jonka vastapuolen joukkue Luovasti Puhtaat arvosteli kylmästi: ’Yritystä siinä kyllä oli, mutta flow ja riimit sinnepäin.’

Illan aikana todettiin, että yrittäjän on oltava laaja-alainen ja osaava, mielikuvituksekas ja työteliäs. Mieluiten parempi kuin kukaan muu. Helsinkiläistä yrittäjää voisi auttaa turhien byrokratioiden poistaminen, sosiaaliturvan uudistus, kaupungin tyhjien tilojen yhteiskäyttöön ottaminen ja vaikkapa aikapankki. Myös verkostojen palkitsemisella ja opiskelijoiden, valtuutettujen ja yrittäjien kohtaamisella olisi tervetullut ja avartava vaikutus.

Helsingin Yrittäjät -järjestöltä toivottiin hauskanpitoa, verkostoitumista, ideoita, koulutusta ja kursseja. Tulevaisuudessa vaikka biletystä ja saunailtoja valtuutettujen kanssa.

vyyhtipeli 050913Illan viimeinen tehtävä oli ryhmäJUMI, jossa kysyttiin:
– Mikä on yrittäjä vuonna 2054? Luo patsas nimeltä Iloinen Yrittäjä ja perustele se. Aikaa minuutti.

Luovasti Puhtaat esitteli patsashankkeen, jossa yrittäjät olivat haihtuneet kaupungista kokonaan ja robotit hoitelivat kaiken työn. Vanhankaupungin Kampitus sai aikaan Vapaudenpatsasta muistuttavan, huojuvan tekeleen, jonka taustatukena seisoi helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu.

Tuomaristo valitsi voittajaryhmäksi yksimielisesti Kampituksen. Haluamme, että yrittäjyys pysyy ja voi hyvin tulevaisuudessakin. Oikeasti illan voittajia olimme me kaikki. Hauskaa oli.

Teksti ja kuvat: Yrittäjä Raija Lehtinen, Punainen Lanka.