Yhdistystoiminnan peruskurssi 11.1. ja 13.1.2021

Toimitaan yhdessä
Toimitaan yhdessä

Heti tammikuun 2021 alussa voivat erityisesti uudet yhdistystoimijat käynnistää vuoden reippaasti perusteista: osallistumalla kahden illan mittaiselle Yhdistystoiminnan peruskurssille! Verkon kautta toteutettavan kurssin ajankohdat ovat: ma 11.1.2021 klo 18–20 ja ke 13.1.2021 klo 18–20. Mukaan tulee ilmoittautua pe 8.1.2021 klo 12.00 mennessä oheisen kurssisivun alalaidan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja –ohjeet sähköpostitse. Osallistumismaksu on 30 € / osallistuja.

Kurssin kuvaus

Kyseessä on käytännönläheinen peruskurssi yhdistystoiminnan perusteista ja kokouskäytänteistä. Koulutus on hyödyllinen esim. hallitusten jäsenille ja muille yhdistyksen toimihenkilöille. Kurssi huomioi etenkin pienet yhdistykset, joilla ei välttämättä ole palkattua henkilökuntaa. Koulutuksen tavoitteena on tukea ja kehittää yhdistysten toiminnan laatua sekä yhdistystoimijoiden omaa osaamista. Erittäin hyödyllinen ja perusteista lähtevä kurssi!

Sisältö

Yhdistystoiminnan perusteet

  • Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt (tutustu yhdistyksesi sääntöihin ennen koulutusta, niitä hyödynnetään ennakkotehtävässä)
  • Yhdistyksen toimijat: jäsenet, hallitus ja eri toimijoiden väliset vastuut
  • Yhdistyksen keskeiset paperit: toimintasuunnitelma ja talousarvio, toimintakertomus ja tilinpäätös

Yhdistyksen kokouskäytännöt ja tietosuoja

  • Yhdistyksen eri kokoukset ja kokousten toimihenkilöt
  • Kokouskäytännöt (kokousten valmistelu, kokouksen kulku, kokouspöytäkirja)
  • Yhdistyksen tietosuoja-asiat

Kurssin vetää toiminnanjohtaja ja järjestöbloggari Jenni Kallionsivu ja sen järjestää Opintokeskus Visio. Lisätietoja: suunnittelija Maia Fandi, maia.fandi[at]opintokeskusvisio.fi , p. 044 727 3241