Yhdistystoiminnan perusteet -koulutus ti 17.1./to 19.1. ja ma 23.1.

Käytännönläheinen peruskoulutus yhdistystoiminnan perusteista, kokouskäytänteistä ja yhdistystaloudesta järjestetään kolmena iltana tammikuussa 2017: ti 17.1./ to 19.1. ja ma 23.1. (kaikki illat klo 17-20). Koulutus on suunnattu yhdistystoimijoille, kuten hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille. Koulutuksen suunnittelussa on huomioitu etenkin pienet yhdistykset, joilla ei välttämättä ole lainkaan palkattua henkilökuntaa. Koulutuksen tavoitteena on tukea ja kehittää yhdistysten toiminnan laatua sekä yhdistystoimijoiden omaa osaamista. Erittäin hyödyllinen ja perusteista lähtevä kurssi esimerkiksi yhdistysten uusille hallituksille! Paikka: Vision koulutustila, Fredrikinkatu 33 A, Helsinki. Osallistumismaksu on 50€/osallistuja.

Sisältö

1. ilta ti 17.1.2017 klo 17–20: Yhdistystoiminnan perusteet
– Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt (tuo mukana yhdistyksesi säännöt)
– Yhdistyksen hallinto – mitä tarkoittaa hallitus yhdistyksessä
– Yhdistyksen eri toimijat ja toimijoiden väliset vastuut
– Yhdistyksen keskeiset paperit: toimintasuunnitelma ja talousarvio, toimintakertomus ja tilinpäätös

2. ilta to 19.1.2017 klo 17–20: Yhdistyksen kokouskäytännöt ja tietosuoja
– Yhdistyksen eri kokoukset ja kokousten toimihenkilöt
– Kokouskäytännöt (kokousten valmistelu, kokouksen kulku, kokouspöytäkirja)
– Yhdistyksen tietosuoja-asiat

3. ilta ma 23.1.2017 klo 17–20: Yhdistystalouden perusteet
– Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu, seuranta ja raportointi
– Hyvä kirjanpitotapa ja kirjanpitoaineiston säilytys

Kouluttajana toimii yhdistystoiminnan kouluttaja Virve Valtonen (illat 1-2) . Yhdistystalouden perusteista (3. ilta) kouluttaa KTM Aki Pennanen.

Halutessasi voit ilmoittautumisen yhteydessä tilata Vision Yhdistystoimijan oppaan hintaan 15€ (normaalisti ovh 19€ + postituskulut). Saat kirjan kurssipaikalla.
Ilmoittautumiset to 12.1.2017 mennessä
oheisella verkkosivun kautta lomakkeella https://ssl.eventilla.com/yhdistystoiminnanperuskurssi_hki. Jos samasta yhdistyksestä osallistuu useampi, voi ilmoittautumisen tehdä samalla lomakkeella jos maksu tapahtuu yhdellä laskulla. Ilmoittautumisajan päätyttyä voit kysellä vapaita paikkoja p. 044-727 3240, visio@visili.fi.