Yhdistystoiminnan perusteet – verkkokoulutusillat 5. ja 8.10.

Osallistutaan yhdessä!
Osallistutaan yhdessä!

Yhdistystoiminnan perusteet hakusessa tai uusia toimijoita tullut mukaan..? Ei hätää, sillä lokakuun alussa on tarjolla kahden illan mittainen Yhdistystoiminnan peruskoulutus verkossa! Koulutusillat ovat ma 5.10. klo 18-20 ja to 8.10. klo 18-20. Kyseessä on käytännönläheinen peruskurssi yhdistystoiminnan perusteista ja kokouskäytänteistä. Koulutus on suunnattu yhdistystoimijoille, kuten hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille. Etenkin pienet yhdistykset, joilla ei välttämättä ole lainkaan palkattua henkilökuntaa, on huomioitu.

Huom. koulutukseen tulee ilmoittautua ma 28.9. mennessä oheisen koulutussivun alalaidasta löytyvällä sähköisellä lomakkeella https://opintokeskusvisio.fi/koulutus/yhdistystoiminnan-peruskurssi-verkossa/2020-10-05/
Koulutuksen hinta on 40 €/ osallistuja (koulutussivulta selviävät mahdolliset alennukset). Yhdistystoiminnan kouluttaja Virve Valtonen vetää koulutuksen.

Koulutuksen kuvaus:
Tavoitteena on tukea ja kehittää yhdistysten toiminnan laatua sekä yhdistystoimijoiden omaa osaamista. Erittäin hyödyllinen ja perusteista lähtevä kurssi. Koulutus sisältää myös ennakko- ja välitehtävän oman yhdistyksen toiminnasta.

Sisältöjä:

Yhdistystoiminnan perusteet:
– Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt (tutustu yhdistyksesi sääntöihin ennen koulutusta, niitä hyödynnetään ennakkotehtävässä)
– Yhdistyksen toimijat: jäsenet, hallitus ja eri toimijoiden väliset vastuut
– Yhdistyksen keskeiset paperit: toimintasuunnitelma ja talousarvio, toimintakertomus ja tilinpäätös

Yhdistyksen kokouskäytännöt ja tietosuoja:
– Yhdistyksen eri kokoukset ja kokousten toimihenkilöt
– Kokouskäytännöt (kokousten valmistelu, kokouksen kulku, kokouspöytäkirja)
– Yhdistyksen tietosuoja-asiat

Koulutus järjestetään käyttäen Google Meet -verkkoalustaa (tarkemmin ”Classroom”). Ks. Google Meet -ohjeistus oheisen linkin kautta https://opintokeskusvisio.fi/google-meet-ohje/

Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään mukaan ilmoittautuneille osallistujille sähköpostitse 28.9. jälkeen. Ilmoittautumisajan päätyttyä voi vielä tiedustella vapaita paikkoja p. 044 727 3247 tai tuomas.green[at]opintokeskusvisio.fi. Koulutuksen järjestää Visio.