Yhteisöveneellä merellinen Helsinki tutuksi!

Artova ry:n yhteisövene Arabianrannassa

Yhdistyksemme Artova ry on vuokrannut soutuvenettä Vanhankaupunginlahdella luonnonsuojelualueen kupeessa kesäkaudet jo useamman vuoden. Alueemme tyyni ja matala vesistö myös tarjoaa täydelliset puitteet souteluun lapsiperheille sekä vähän kokemattomallekin soutajalle, vene onkin asukkaiden keskuudessa todella suosittu. Ihmiset soutelevat mielellään Arabianrannan rantaviivaa pitkin kalastellen tai kauemmaksi kohti Kalasatamaa, josta kaupungin siluettia pääsee ihailemaan mereltä käsin.

Ensimmäinen soutuvene saatiin alkujaan lahjoituksena, sittemmin yhdistyksemme on ostanut itselleen hiukan uudemman Terhi-merkkisen merikelpoisen soutuveneen. Veneen syys- ja keväthuollot hoituvat talkoovoimin ja virallista vuokrausta kesäisin hoitelee pääsääntöisesti yhdistyksen koordinaattori. Laiturin ja venevajan jaamme Pornaistenniemellä yhdessä Vanhankaupungin kulttuuri-ekologisen klubin kanssa.

Koronavuonna 2020 vene oli ennätyksellisen buukattu ja sama tahti vaikuttaa jatkuvan tänäkin keväänä! Uudistimme myös koronan myötä vuokrauskäytäntöjä hiukan ja nyt varaus sekä maksu onnistuvat kokonaan etänä. Uusi käytäntö on saanut kovasti kiitosta vaivattomuudestaan.

Yhteisövene on mielestäni mitä hienoin palvelutuote ja mainio tapa kerätä varoa yhdistykselle! Vuokraamme itse venettä hyvin maltillisella summalla, kesän aikana kerätyillä varoilla saamme kuitenkin mukavasti katettua veneen kulut ja jotain pientä jää myös säästöön muuta toimintaa varten. Suosittelen kyllä lämpimästi muillekin yhdistyksille vastaavaa toimintaa, jos vaan alueeltanne sopivia vesistöjä löytyy!

Kirjoittaja on Artova ry:n koordinaattori
Milla Karkulahti