Bunkkerin raitiovaunupysäkki

490
Bunkkerinpysäkkikuva

Jätkäsaarelaiset vastustavat Bunkkerin raitiovaunupysäkin poistamista        

 

Jätkäsaari-liike ja alueen asukkaat protestoivat Helsingin kaupungin päätöstä poistaa käytöstä väliaikainen raitiovaunupysäkki Bunkkerin kohdalta.

Bunkkerin pysäkki on osoittautunut asukkaiden kannalta ihanteelliseksi joukkoliikennepysäkiksi, ja siksi se halutaan säilyttää. Pysäkistä hyötyvät myös lukuisten alueella sijaitsevien yritysten, kuten Verkkokauppa.comin ja Tyynenmerenkadun ravintoloiden työntekijät ja asiakkaat.

– Pysäkin poistaminen on aiheuttanut hämmennystä. Pysäkki palvelee niin alueen asukkaita kuin pysäkin liepeillä olevia kivijalkaliikkeitä. Suurin osa Länsiterminaali 1:n laivamatkustajista jää pois jo Bunkkerin pysäkillä, jätkäsaarelainen Ville Hurmalainen kertoo. 

Helsingin kaupunki ei kuuntele asukkaita

Lähes 400 asukkaan ja työmatkalaisen allekirjoittama adressi pysäkin säilyttämiseksi ei ole herättänyt Kaupunkisuunnitteluvirastoa eikä Jätkäsaari-projektista vastaavia kuuntelemaan asukkaiden toiveita sujuvan joukkoliikenteen puolesta. Runsaasta vastustuksesta huolimatta kaupunki on päättänyt poistaa Bunkkerin pysäkin käytöstä. Korvaava pysäkki sijaitsee lähellä Länsiterminaali 1:tä, noin 150 metrin päässä Bunkkerista ja Verkkokauppa.comista.

Puutteelliset perustelut

Senioritalon asukas, eläkeläinen Lasse Laaksonen, on arvioinut pysäkkien välimatkoja HSL:n reittioppasta. Sen mukaan matkaa Rionkatu 11:stä Bunkkerin pysäkille on 500 metriä, ja matka kestää kävellen seitsemän minuuttia. Länsiterminaali 1:lle matkaa on 650 metriä, ja matka vie kävelleen yhdeksän minuuttia. Senioritalon asukkaalle se on huomattava lisämatka.  HSL:n reittiopas kehottaakin käyttämään Huutokonttorin pysäkkiä.

HSL:n liikennesuunnittelijan Lauri Rädyn mukaan Tyynenmerenkadun pysäkkivälit ovat liian tiheät Bunkkerin pysäkin johdosta. Laaksosen laskelmien mukaan väite on perusteeton. Kaupungissa on monessa paikassa pysäkkejä tiheämmin kuin Välimerenkadulla. Jos joku pysäkeistä on perusteltua poistaa, on se Länsiterminaali 1:n pysäkki sen vähäisen käytön vuoksi.

Lisätietoja antavat: Lasse Laaksonen, puh. 045 135 2646, sähköposti lassella@hotmail.fi | Jätkäsaari-seura ry, Jarmo Riipinen, puh. +358 40 0457891, sähköposti jarmo.riipinen@gmail.com | Ville Hurmalainen, puh. 040 187 6594, sähköposti ville.hurmalainen@moremea.fi