Jätkäsaaren koronanäytteenotto aloittaa 7.9.

517

04.09.2020 14:52

Jätkäsaaren koronanäytteenottopiste käynnistyy maanantaina 7.9. osoitteessa osoitteessa Tyynenmerenkatu 6 (rakennus L3). Näytteenotto on auki joka päivä klo 8-16.

Koronanäytteenottoon tullaan lähetteellä

Aikuiset (yli 16-vuotiaat ja venhemmat) voivat varata ajan koronanäytteenottoon tekemällä verkossa koronavirusoirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Koronatestiajan kaikenikäisille voi varata myös soittamalla koronavirusneuvontaan, joka on auki joka paivä klo 8-18, p. 09 310 10024.

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua päivystysapu, p. 116 117.

Koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi, jos oireita ilmenee. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys.

Toimi näin, kun tulet testiin

  • Saavu testiin ajoissa. Vartija päästää sinut sisään näytteenottoon.
  • Jos tulet testiin julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi raitiovaunulla tai metrolla, tai huolehdi matkalla hyvästä käsihygieniasta.
  • Huolehdi, että yskit ja aivastat kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan, älä käsiisi. Varmista yli kahden metrin etäisyys kanssa matkustajiin.
  • Suojaa hengitystiet esimerkiksi huivilla, kangasmaskilla tai kirurgisella suu-nenäsuojaimella.

Jätkäsaaren näytteenottoon pääsee esimerkiksi raitiovaunuilla 6 ja 7.

Jos saavut testiin omalla autolla, huomioithan, että alueella on satamaliikenteen vuoksi hetkellisiä ruuhkia. Näytteenottorakennuksen molemmissa päädyissä on pysäköintitilaa. Alueella on myös muita mahdollisuuksia pysäköidä auto.

Testiin pääsee nopeasti

Koronaneuvonnan ja -testien kysyntä on viime aikoina kasvanut. Helsinki on vastannut kysyntään ja lisännyt näytteenottokapasiteettia. 

Tällä hetkellä (4.9.2020 tilanne) asiakas pääsee Helsingissä koronatestiin yleensä samana tai seuraavana päivänä. Testitulosta voi joutua odottamaan 4 päivää.    

Kaupungin omia koronanäytteenottoja on tällä hetkellä Jätkäsaaren lisäksi Kruununhaassa, Itäkeskuksessa, Kannelmäessä, Laaksossa ja Malmilla.

HUSilla on Helsingissä näytteenottopiste Meilahdessa ja Uuden lastensairaalan edustalla. Helsingin asiakkaita testataan myös yksityisen yhteistyökumppanin toimipisteissä Hernesaaressa ja Itäkeskuksessa.www.hel.fi/koronavirus