Jätkäsaari-seuran toimintakertomus vuodelta 2015

369

Julkaistu alunperin 16.4.2016                                  Y-tunnus 1603102-0

Toimintakertomus vuodelta 2015

Kevätkokous 8.04.2015 Huutokonttorissa 

Kokouksen alussa vieraanamme olivat Länsisataman alueen projektinjohtaja Outi Säntti ja HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Lauri Räty. He esittelivät Jätkäsaaren rakentamisen tilannetta, kaava- ja rakennussuunnitelmia sekä Jätkäsaaren liikenteen ongelmia ja parannussuunnitelmia. Läsnäolijat esittivät kysymyksiä ja näkemyksiään suunnitelmista.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, mm. päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Kevätkokous hyväksyi seuran uudet säännöt, jotka rekisteröitiin yhdistysrekisterissä 07.10.2014.

Ylipormestarin asukasilta Kaapelitehtaalla 

Ylipormestarin asukasiltaa vietettiin 23.4.2015 Kaapelitehtaan Pannuhallissa. Tilaisuudessa keskusteltiin Kampin, Lapinlahden ja Jätkäsaaren alueiden asioista ja tulevaisuudesta. Pannuhalliin oli kokoontunut noin 200 asukasta ja kysymyksiin oli vastaamassa 23 kaupungin virkamiestä. Paikalla oli lisäksi eri alojen asiantuntijoita. Jätkäsaari-seura ja Kampin asukasyhdistys osallistuivat tilaisuuden järjestämiseen yhdessä kaupungin kanslian kanssa.

Jätkäsaari-päivän 12.06.15 laivaretki 

Helsinki-päivänä Jätkäsaari-seura järjesti kaksi tuntia kestäneen laivaretken Jätkäsaaren ja Hernesaaren edustalle. Retken asiantuntevana oppaana toimi projektipäällikkö Matti Kaijansinkko kaupunkisuunnitteluvirastosta.. Retkelle osallistui n. 40 henkilöä. Laivaretki oli onnistunut ja mielenkiintoinen. Retki oli osallistujille maksuton. Ruoholahden Lähikauppakeskus avusti seuraa 600 eurolla laivaretken järjestämisessä. 

Syyskokous 20.10.2015 Huutokonttorissa 

Kokouksen alussa vieraanamme oli Länsisataman alueen projektinjohtaja Outi Säntti kaupungin talous- ja suunnitteluvirastosta. Aluksi Outi Säntti esitteli Jätkäsaaren rakentamisen nykytilannetta sekä tulevia kaava- ja rakennussuunnitelmia. Läsnäolijat esittivät Säntille kysymyksiä ja mielipiteitään suunnitelmista.

Seuran syyskokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, mm. vahvistettiin vuodelle 2016 toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus. Lisäksi suoritettiin puheenjohtajan, hallituksen jäsenten sekä toiminnantarkastajien valinnat. Seuran uudeksi

puheenjohtajaksi valittiin Elina Kultaranta ja hallituksen jäseniksi Lari Ahokas, Pauli Hilli, Pirjo Hilli, Veikko Lahti, Lasse Lammio, Balan Pillai, Jarmo Riipinen, Riitta Tainio ja Helena Vormala.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Antti Kärnä ja Veikko Miettinen. Seuran taloudenhoitajana jatkaa Ari Yrjölä. Seuran hallitus kokoontui toimintavuoden aikana 8 kertaa.

Muu toiminta

Jätkäsaari-seura on vuoden 2015 aikana osallistunut JS/SUOMI-yrityksen kanssa Jätkäsaaren MultiMediaEsitetteen valmisteluun. JS/SUOMI on tarjonnut Jätkäsaaren ja Ruoholahden yrityksille ilmoitustilaa hankkeen rahoittamiseksi. Esite on tarkoitettu esittelykäyttöön ja siitä otetaan 2500 kappaleen painos. Runsaasti kuvitettu esite on 16-sivuinen ja sen on tarkoitus valmistua kevään 2016 aikana.

Perinteinen loppuvuoden tapahtuma oli 15.11 -15 järjestetty Valon-juhla. Juhlan yhteydessä sytytettiin valot ravintola Poijun terassilla olevaan hopeapajuun. Tämän jälkeen siirryttiin viettämään Jätkäsaaren pikkujoulua lähes täyteen ravintola Poijuun illallisen ja musiikin merkeissä.

Vuoden aikana seuran edustajat osallistuivat Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry:n järjestämiin tilaisuuksiin mm. Kotikadun Joomla! –työpajaan ja syyskokoukseen. Seuran kotisivuja täydennettiin ja kehitettiin sekä päätettiin uusia nettisivut Helkan uuden mallin mukaiseksi.

Jätkäsaari-seura järjesti yhdessä Ruoholahden Sanomien kanssa Kauneimmat talvivalot- kilpailun ajalla 15.12.2015 – 15.1.2016.

Lausunnot 

Vuoden aikana Jätkäsaari-seura on kirjoittanut lausunnon Jätkäsaaren liikenneasioista joukkoliikennesuunnittelija Lauri Rädylle sekä aloitteen Ruoholahden kanavan siltojen nimeämisestä Helsingin kaupungin nimistötoimikunnalle. Toimikunta on vastannut aloitteeseen ja pitänyt sitä hyvänä ja toteuttamisen arvoisena. Lausunnot on nähtävissä Jätkäsaaren nettisivuilla kohdassa www.kaupunginosat.net/jatkasaari -> Tietoja seurasta -> Kannanotot.

Jätkäsaari-seura ry:n jäsenistö 

Seurassa oli vuoden 2015 lopulla 98 henkilöjäsentä sekä 2 yhteisöjäsentä.

Jäsenmaksu oli edelleen henkilöjäseniltä 10 euroa ja yhteisöjäseniltä 100 euroa vuodessa. Liittymisvuodelta ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.

Jätkäsaari-seura ry:n hallitus 

jatka.seura@gmail.com                                                                

www.kaupunginosat.net/jatkasaari