Kaapelipuiston ja Kaapeliaukion suunnittelu alkaa

264

Helsingin kaupunki aloittaa Kaapelipuiston ja Kaapeliaukion muutossuunnittelun. Tervetuloa keskustelemaan Kaapelipuiston ja Kaapeliaukion suunnittelun lähtökohdista ja periaatteista. Ideoidaan alueiden käyttömahdollisuuksia. Tilaisuus pidetään maanantaina 18.12.2017 klo 18.00-20.00, osoitteessa Kaapelitehdas, Kokoustilat Kela & Watti, Tallberginkatu 1 D kellaritaso.

Kadun ja puiston suunnittelu perustuu valmisteilla olevaan asemakaavaan. Suunnittelun tavoitteena on luoda viihtyisää ja toimivaa lähiympäristöä alueen asukkaille ja käyttäjille muuttuvassa kaavatilanteessa. Suunnitelmaluonnokset valmistuvat talvella 2018.

Puisto- ja katusuunnitelmat hyväksytetään kaupunkiympäristölautakunnassa asemakaavan vahvistuttua. Kaapelipuiston ja Kaapeliaukion rakentaminen alkaa Tanssin talon rakentamisen päätyttyä. Ennen katu- ja puistosuunnitelman hyväksymistä ne ovat virallisesti nähtävillä kahden viikon ajan info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2 Kamppi) ja verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Nähtävillä olosta ilmoitetaan kirjeitse asianosaisille kiinteistöjen omistajille ja haltijoille sekä kaupunginosayhdistyksille. Tämä kirje lähetetään rajautuvien kiinteistöjen omistajille ja Jätkäsaari-seuralle. Asunto-osakeyhtiöissä toivomme, että isännöitsijät tiedottavat suunnitelmasta asukkaille. Toivomme mahdollista palautetta ja toiveita alueiden suunnitteluun liittyen 3.1.2018 mennessä.

LISÄTIEDOT JA PALAUTTEET

Petra Rantalainen, Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne, Puh. 09-310 39795, petra.rantalainen@hel.fi.

Mari Ariluoma, Nomaji Oy, puh. 0400 205 483, mari@nomaji.fi