Kevyen liikenteen ongelmia Jätkäsaaressa

336

Jätkäsaari- seuran saaman palautteen perusteella ja omiinkin kokemuksiimme perustuen pyydämme huomioimaan seuraavaa:

– Kevyenliikenteen kaistoilla, ainakin Välimerenkadulla kävelytie ja pyörätie on erotettu korkeuserolla siten, että pyörätie on noin 5 cm alempana kuin kävelytie. Tästä on aiheutunut muutamia vähältä piti -tilanteita, kun heikkonäköinen tai apuvälineellä liikkuva jalankulkija ei havaitse korkeuseroa, seurauksena saattaa olla kaatuminen. Pyöräilijöille korkeusero aiheuttaa vaaratilanteita, kun tavaraa toimittavat autot usein pysäköiväpyörätielle josta johtuen pyöräilijän on kierrettävä jalankulkutien kautta ohittaakseen auton. Sinänsä kaistojen erottaminen lienee aiheellista, mutta korkeusero ei mielestämme ole paras vaihtoehto. Nykyistä tilannetta voisi ehkä vähän parantaa huomiovärillä maalattu jalankulkutien reunakiveys.

– Toinen havaittu ongelma on Tyynenmerenkadun liikennevalot Huutokonttorin pohjoispäässä. Kevyen liikenteen vihreä valo palaa niin lyhyen aikaa, että normaalisti kävellenkään ei ehdi ylittää kaikkia kolmea kaistaa yksillä valoilla. Hankaluuksia muodostuu myös siitä, kun raitiotiekaistan ja autokaistojen välinen koroke on niin kapea, että siihen ei sovi esimerkiksi lastenvaunut kuin ajoradan suuntaisesti. Helpoin ratkaisu lienee kevyenliikenteen vihreän valon ajan lisääminen ehkä minuutilla tai edes puolella minuutilla.

– Esitämme lisäksi, että Verkkokaupan edessä oleva raitiovaunupysäkki säilytettäisiin. Perusteluna esitämme, että raitiovaunulla lähtevien olisi helpompi päästä kantamuksineen raitiovaunuun. Pysäkki helpottaisi myös alueella asuvan iäkkäämmän väestön liikkumista.

Jätkäsaari-seura ry

Toimeksi saaneena Pauli Hilli                    Jarmo Riipinen

hallituksen jäsen                                         hallituksen jäsen

pauli.hilli@gmail.com