Salmisaaren rantareitin parantaminen

517
Kuvassa parannettava Lapinlahden etelän puolen rantareitti

Salmisaaren rantareitti on tärkeä osa Helsingin 130 kilometriä pitkää julkista rantareittiä. Rantareittiä kehitetään vaiheittain siten, että se muodostaa jatkuvan ja toimivan palveluiden, sekä kävely- ja pyöräilyreittien verkoston.

Salmisaaren rantareitti on ollut vuosia poikki liikenteeltä, sillä meren aaltoilu on syövyttänyt raitin rantapenkan ja osan sen pinnasta. Korjaustöillä pyritään sitomaan maa-ainesta paremmin kiinni, jotta se ei pääse huuhtoutumaan mereen.

Töiden on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä, jonka jälkeen osuus avataan pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

Rantareitin korjaustöitä tehdään maalta ja mereltä

Rakennushankkeessa penkkaa ja reitin rakennekerroksia vahvistetaan betonilla ja teräksellä sekä uusilla verhoilukivillä. Lisäksi reittiä korotetaan osan matkasta noin 20 senttimetriä nykyistä ylemmäs. Reitti päällystetään osin kivituhkapinnalla ja osin asfaltilla.

Rantareitti on parannustöiden kannalta haastava, sillä se on kapea ja kulkee Lapinlahden sillan ali. Tavalliset kuorma-autot eivät mahdu kulkemaan reitillä, vaan kiviaines joudutaan tuomaan paikalle pyöräkuormaajalla. Osaan vahvistustöistä tarvitaan suurempia kaivinkoneita, joita ohjataan tilan puutteen vuoksi lautalta. Mereltä tehtävien töiden kestoksi arvioidaan noin viikko.

Salmisaaren rantareitti osa opastettua kantakaupungin kierrosta

Helsingin 130 kilometriä pitkää julkista rantareittiä kehitetään vaiheittain siten, että se muodostaa jatkuvan ja toimivan palveluiden sekä kävely- ja pyöräilyreittien verkoston. Opastetuilla rantareiteillä lisätään Helsingin ranta-alueiden vetovoimaa ja tuodaan tunnetuksi reitin palvelutarjontaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Salmisaaren rantareitti on osa ensimmäisenä avautuvaa, noin 15 kilometrin mittaista kantakaupungin kierrosta.

Kantakaupungin opastettu rantareitti Karttapalvelussa 

Kantakaupungin rantareitti (pdf)

Mediatiedote 21.4.2020: Kantakaupungin kierroksesta ensimmäinen opastettu Helsingin rantareitti

Yhteyshenkilöt
Jukka Kähkönen
vastaava työnjohtaja
rakentaminen
p. 050 5609146
jukka.kahkonen@hel.fiAnna Nyyssönen
projektinjohtaja
rakennuttaminen
p. 0405969318
anna.nyyssonen@hel.fiRantareittiin liittyvät kysymyksetMeri Louekari
arkkitehti
kaupunkiympäristö
p. 09 310 37375
meri.louekari@hel.fiPia Rantanen
suunnitteluvastaava
kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
p. 09 310 38812
pia.rantanen@hel.fi