Saukonpaaden puiston rakentaminen alkanut

1195

 

Saukonpaadenpuiston eteläosan rakennusurakka on käynnistynyt kesäkuussa 2020. Puiston rakentaminen kestää ensi vuoden kesään. Saukonpaadenpuisto on Saukonpaaden alueen keskeisin puisto. Sen pohjoisosa on jo valmis ja käytössä.

Saukonpaadenpuisto on suunniteltu aikaa kestäväksi ja korkeatasoiseksi kaupunginosapuistoksi. Puistosuunnittelun tavoitteena on muodostaa viihtyisä vapaa-ajan virkistysalue tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön ja luoda puiston käyttäjille houkutteleva ja turvallinen lähipuisto.

Saukonpaaden puiston alue on tällä hetkellä louhepenkereiden ympäröimää täyttömaata, jota käytetään erilaisten määräaikaisten toimintojen sijaintipaikkana. Ennen puiston rakentamista alueella on tehty läjitystöitä. Nyt alue muokkautuu siihen käyttöön, mihin se on suunniteltukin.

Vuoden 2020 aikana rakennustyöt keskittyvät puiston länsiosaan, jossa tehdään täyttöjä, pengerryksiä, kevyenliikenteen väyliä, kasvualustoja, istutuksia sekä nurmialueita. Puistoon rakennetaan myös kasteluvesipisteet ja hulevesiviemärilinja. Lisäksi alueelle tehdään pari tapahtumasähköpistettä, jotka mahdollistavat myöhemmin esimerkiksi väliaikaisen kioskitoiminnan.

Heinäkuussa asennetaan puistoon luonnonkivipintoja 

Saukonkarin luonnonkivipintojen asennuksia tehdään heinäkuussa 2020. Alueelle tehdään täyttöjä, kasvukerroksia ja kevyenliikenteen väyliä sekä lopulliset kivipinnat sekä nurmialueet ja istutukset. Saukonpolun varteen rakennetaan kivettyjä aukiotiloja sekä nurmi- ja pensasalueita. Lisäksi istutetaan puita kuten esimerkiksi kotipihlajia, metsävaahteroita, vuorijalavia ja koivuangervoja. Lisäksi istutetaan perennoja.

Saukonpaaden kärkeen rakennetaan oleskelu- ja pelinurmi. Alueelle tulee myös koirakäymälä. Se on paikka, jonka alusta on helposti vaihdettava ja johon koirat oppivat tekemään tarpeensa. Lisäksi vieressä on jäteastia, johon isommat tuotokset voi laittaa.

Saukonpaaden rantaan tulee myös penkkejä ja aurinkotuoleja. Rannan kasvillisuus noudattelee aiemmin rakennettua rannan kasvimaailmaa: alueelle istutetaan muun muassa heiniä, mäntyjä ja koivuja.

Yleisökäymälän rakentamiseen aikalisä

Erik Tulinbergin kujan päätteeseen puistoaukiolle on suunniteltu yleisökäymälää. Sen rakentamisen oli tarkoitus alkaa samaan aikaan puiston rakentamisen kanssa. Alueen asukkaat ovat kuitenkin vastustaneet käymälän rakentamista ja rakentamisessa otettiin aikalisä. Tässä vaiheessa aukiolle rakennetaan vain varaukset käymälälle.