Kallio-Seura

1653
kallio_karhupuisto_panorama1c.gif
kallio_karhupuisto_panorama1c.gif


KALLIO-SEURA

Kotiseutuaatetta ja kaupunginosayhdistystoimintaa vuodesta 1940.

Kallio-Seura ry, aiemmin Sörkan Gibojen nimellä tunnettu, on helsinkiläinen kaupunginosayhdistys. Vuonna 1940 perustetussa seurassa on nykyisin n. 300  jäsentä.

Seura toimii alueensa asukkaiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä alueensa sivistyksellisten, sosiaalisten ja taloudellisten olojen kehittämiseksi, asuinympäristön kohentamiseksi,
sekä syventää asukkaiden kotiseuduntuntemusta ja paikallishenkeä.

Toiminnasta tiedottamiseen käytetään seuran verkkosivuja. Seura järjestää asukastilaisuuksia vaihtelevista aiheista, osallistuu erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, sekä välittää asukkaiden kannanottoja ja mielipiteitä viranomaisille ja muille tahoille.

Seuran postiosoite on Helsinginkatu 42 00530 Helsinki, missä myös seuran toimitilat sijaitsevat. Puheenjohtajana toimii Juha Koskinen. Seuran hallituksessa on yhdeksän jäsentä.

Seuran vuosijäsenmaksu on 10 euroa ja ainaisjäsenmaksu on 50 euroa.

Mikäli olet kalliolaisena kiinnostunut oman asuinympäristösi viihtyisyydestä ja turvallisuudesta, Kallio-Seura on Sinua varten. Seura tarvitsee ihmisiä eri aloilta:  Valmistelemaan lausuntoja, ylläpitämään näitä sivuja ja kehittämään niitä, osallistumaan tapahtumiin ja pienryhmiin, Kallio kukkii ja Kallio kipinöi kaltaisten laajempien ohjelmien järjestelyyn,  sekä esiintymään pienemmissä ja suuremmissa tilaisuuksissa.
Tai mikäli haluat vaikkapa mukaan teatterimatkoille tai olet kiinnostunut hengellisistä tilaisuuksista, ota yhteyttä.

Seuralla on myytävänä Juha Koskisen kirjoittama teos Kallion historiasta ja seuran  muita tuotteita, jotka sopivat hyvin merkkipäivälahjoiksi. Seura kokoaa Kallion vanhoista ajoista kertovia valokuvia. Voit osaltasi kartuttaa kokoelmaa lähettämällä kuviasi Kallio-Seuralle.

Kallio-Seura on mukana myös YKS2/Viihtyisä Vaasanaukio/Katri Valan puisto -projektissa ja turvallisuustutkimuksessa, turvallisuuden parantamiseksi Kalliossa.